Hlavní navigace

MSI a business-class: P600

22. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

MSI P600 je, nebo se minimálně být snaží, něčím výrazně jiným, než co MSI obvykle vyrábí. Notebook s netradiční předponou P má za úkol být ideálním nástrojem do kanceláře, MSI jej vysloveně řadí do pracovní třídy, je ovšem zřejmé, že s ThinkPady W, Precisiony či EliteBooky toho příliš společného mít nebude.

Notebook se bude prodávat v základu hned s osmičlánkovou baterií, jeho hmotnost je přitom pouze sympatických 2,41 kg. Tloušťka do 3,6 cm neurazí. 15,6" displej má zřejmě pouze nízké rozlišení 1366 × 768 a neví se, zda bude matný či lesklý (na renderu vypadá matně, k čemuž se přiklání i Fudzilla a navíc by to u business-class notebooku bylo logické, MSI ale tvrdí, že je lesklý). Potěší numerický blok na klávesnici.

Jako procesor je použit blíže nespecifikovaný Intel Core i5 (i5-430M ?), grafická karta je pouze GMA HD v procesoru. RAM typu DDR3 o maximální kapacitě 4 GB se vsazuje do dvou slotů. Pevný disk můžete volit až 500GB, nezapomnělo se ani na DVD mechaniku. Kromě D-Subu má notebook i HDMI port, tři USB 2.0, jeden kombinovaný s eSATA, 2MPix webkameru a pochopitelně i Wi-Fi 802.11n a Bluetooth 2.1 EDR.

32nm procesor s novou integrovanou grafikou, osmičlánková baterie a MSI ECO prý nabídne až osm hodin výdrže na baterii. Při běžném použití v kanceláři se zapnutou Wi-Fi bych si tipl na reálných pět-šest hodin.

Parametry sice neoslní, ovšem P600 se tváří nadmíru stroze a zejména jednoduše, což je věcí, kterou by podniky mohly ocenit. Cenu ani dostupnost neznáme, ovšem jak to u většiny (kromě CULV) MSI notebooků bývá, dočkáme se brzy a cenu bych odhadoval zhruba na okolí 13-15 000 Kč vč. DPH.

Zdroj: Fudzilla

Byl pro vás článek přínosný?