Hlavní navigace

MSI Big Bang Fuzion skladem

18. 1. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Konečně jsme se dočkali - dlouho očekávaná deska od MSI, Big Bang Fuzion, vstoupila na trh. V Japonsku tuto hračku s podporou multi-GPU zapojení karet od AMD i Nvidie dohromady dostanete jen za 39 000 jenů.

Proč je Fuzion tolik opožděna a proč bylo mezeru nutno vyplnit druhou Big Bang deskou, Trinergy? Více ve vyšetřování tématu "Kdo zabil Hydru".

Highendová základní deska se socketem LGA 1156 vypadá na první pohled vcelku "tuctově" - deset portů USB, dva kombinované eSATA konektory, konektor FireWire, dva konektory RJ-45 s podporou Ethernetu v rychlosti 1 Gb/s, dvojice PS/2 konektorů a nakonec místo pro připojení malé novinky - OC Dashboardu. Společně s OC Genie nám toto naznačuje, že přetaktování je nejen uživatelsky přívětivé, ale navíc má i vcelku vysoké hranice. Není třeba se příliš rozhovořovat o osazování pouze Hi-c kondenzátorů či Super Ferrite Choke cívek.

O většině těchto věcí se podrobně dočtete v recenzi MSI Big Bang Trinergy, což je velmi podobná deska bez čipu Hydra.

Deska byla nově otestována v přetaktování na dusíku - Core i5 670 dosáhl na frekvenci přes 6 GHz.

Audio je realizováno přes kartu Quantum Wave do  PCIe ×1, která kromě kvalitního osmikanálového zvuku nabídne podporu EAX Advanced HD 5.0 či THX TruStudio PC.

To zdaleka nejzajímavější na desce se ale týká možností osazení různých grafických karet. Čip LucidLogix Hydra 200 umožňuje spojit síly nejen karet stejných výrobců čipu jako CrossFireX a SLI, ale i karet Nvidie i AMD dohromady. Co trochu zamrzí, je současná podpora grafik pro toto propojení, která neobsahuje dvoučipové karty a jiné řady než Radeony HD 4000/ GeForce 8 (jen jádra G9x)/9/GTX.

Pokud se Hydru rozhodnete využít, vězte, že podpora multi-vendor zapojení platí jen pod Windows 7 a jen úzká řada her a benchmarků z ní dovede profitovat.

Testy desky jsou už nějakou dobu venku; pokud se spokojíte z vybranými grafy z 3DMarku 06, zde máte jeden krátký další (a marketingový):

Pokud jste milovníci experimentů s novým hardwarem, Big Bang Fuzion zakoupíte v Japonsku v přepočtu za 7800 Kč.

Zdroj: AKIBA

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku