Hlavní navigace

MSI Command Center: nástupce Control Center přichází i s novými funkcemi

3. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedílnou součástí základních desek jsou pro nemálo uživatelů i utility přibalované na DVD. Mezi nejpoužívanější bezesporu patří utility pro přetaktování a různé ladění komponent. Mezi nejznámějšími výrobci základních desek to jsou AI Suite II (Asus), EasyTune (Gigabyte; nová verze představena nedávno) a Control Center (MSI).

 

Právě MSI se tato novinka týká. S příchodem základních desek s čipovou sadou Intel Z87 se totiž aplikace Control Center stane minulostí a nahradí jí nová Command Center. Nese se v podobném „kovovém“ duchu jako BIOSy Click BIOS II, přináší nějakou tu funkci navíc a také vypadá na první pohled přehledně.

MSI Command Center
MSI Command Center

MSI Command Center
MSI Command Center

Zatím nevíme, v jak velkém rozsahu budou možnosti přetaktování, respektive jak detailní bude nastavení jednotlivých komponent a zda bude zachována například i změna časování pamětí, každopádně víme, že Command Center přijde s funkcí, kterou ocení mnoho vlastníků většího objemu operační paměti. K dispozici totiž bude funkce, která vám právě z její určité části vytvoří RAMdisk.

MSI Command Center
MSI Command Center

Musím uznat, že jsem od nových utilit (bylo jasné, že s Haswellem přijdou již nové verze) čekal všemožné, ale zrovna možnost vytvoření RAMdisku určitě ne. V možnostech si budete moci vybrat písmeno vytvořené jednotky, název, velikost a souborový systém. Krom toho nechybí ani nastavení, aby tento oddíl využívaly různé části operačního systému a hlavně jeho zálohování, kdy se vám po spuštění počítače tato záloha obnoví a nepřijdete tak o žádná data (RAM jsou energeticky závislé paměti).

Zdroj: Facebook MSI

Byl pro vás článek přínosný?