Hlavní navigace

MSI R6850 Cyclone Power Edition @ 1020 MHz

18. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Máme tu nový Radeon HD 6850, tentokráte krásnou nereferenční edici v podání MicroStar International. MSI svou kartu osadila chladičem Cyclone a znatelně ji přetaktovala, což má za následek krásný přívlastek Cyclone Power Edition.


MSI R6850 Cyclone Power Edition používá jádro Barts s 960 aktivními stream procesory a na 256bitvé sběrnici 1 GB pamětí GDDR5. Takty byly zvýšeny z hodnot 775 / 4000 na 860 / 4400 MHz pro jádro / paměti efektivně, což by mělo přinést asi 10 % výkonu navíc.


Karta je navíc osazena stylovým chladičem Cyclone, který sestává z vějířovitého kruhového pasivu protčeného dvěma heatpipe, skrz který fičí 90mm ventilátor. Úspornému Radeonu stačí jen jeden šestipin přídavného napájení a s Cyclonem se nemusíte bát vysokých teplot. Na zádi najdete průduch ve tvaru loga MSI, DisplayPort, HDMI a dva konektory DVI.


Šťávu kartě dodává celkem sedm fází VRM. Tišťák splňuje podmínky standardu MSI Military Class II, to znamená opět lepší pevné kondenzátory s hliníkovým, popř. Hi-c kondenzátory s tantalovým jádrem a cívky SFC (Super-ferit). To by mohlo pomoct v taktování, ne?


Na fórech HardwareZone si to nový majitel karty myslel taky a bez úprav chlazení ji vymrskal na stabilních
1020 MHz na jádře. Limit je tedy velmi vysoko a Barts na 1 GHz bude s novou kartou od MSI realitou. Aneb komponenty z druhé Military Class asi za něco stojí a chladič Cyclone je pro studenější karty také požehnání.


Cenu bych odhadl asi kolem 4800 Kč s DPH.

Zdroj: HWZone Forums

Byl pro vás článek přínosný?