Hlavní navigace

MSI vydalo extrémní hráčské all-in-one PC. Skoro ideální hardware, až na LCD

16. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Bývaly časy, kdy na hraní her sloužily téměř výhradně stolní PC a ačkoliv notebooková GPU existují na trhu docela dlouhou dobu, nepokládala se za plnohodnotné řešení. V posledních letech máme ale čistě herně založené laptopy, až na snížený výkon kvůli limitům spotřeby a chlazení míněné smrtelně vážně. A zdá se, že podobně by výrobci herního hardwaru rádi kolonizovali i oblast stacionárních počítačů typu all-in-one, tedy těch integrovaných v monitoru.

All-in-one PC MSI Gaming 27T, které tato firma odhalila minulý týden, je jako herní PC dokonce i docela pozoruhodné, a to nejen vzhledem. MSI komponenty zvolilo výkonné. Stroj pohání procesor Core i7-6700 (tedy nejrychlejší 65W čtyřjádro generace Skylake se základním taktem 3,4 a turbem 4,0 GHz), doplněný čipovou sadou Intel H170; k tomu je osazeno 16 GB paměti DDR4. Jako grafická karta je pak použitá GeForce GTX 980M pro notebooky, a to ve verzi s 8 GB paměti GDDR5.

Herní all-in-one počítač MSI Gaming 27T
Herní all-in-one počítač MSI Gaming 27T

Tato kapacita ovšem asi nebude mít příliš uplatnění, neboť stroj má poměrně nízké rozlišení displeje, což je asi největší slabina. LCD má úhlopříčku 27 palců (jak název signalizuje), rozlišení je ale jen Full HD, tedy 1920 × 1080 bodů. O technologii panelu bohužel není nikde nic řečeno, stejně jako o nějaké formě adaptivního obnovování (zde G-Sync vzhledem k GPU Nvidia). Víme jen, že obrazovka je dotyková a registruje až deset prstů. Nízké rozlišení každopádně poněkud kazí dojem z výkonného hardwaru, byť by se dalo argumentovat, že takto bude použité GPU obrazovce spíše stačit nejen dnes, ale zejména za rok, případně dva.

 

Pozoruhodné je úložiště, které by mělo být tvořeno rovnou polem RAID 0 ze dvou SSD. Má jít o 256GB disky typu NVM Express (patrně moduly M.2), takže výsledný výkon by měl být velmi slušný, možná až zbytečně. Kromě toho je zabudován ještě 2TB pevný disk pro objemnější data.

V další výbavě má MSI Gaming 27T síťové karty Killer od Rivet Networks, a to jak Ethernet, tak Wi-Fi 802.11ac spřáhnutelné dohromady (kombinace označovaná jako Killer DoubleShot Pro – inu marketing). Nadstandardní by mělo být také audio s D/A převodníkem ESS Sabre; počítač má k němu 5W stereoreproduktory a také různé softwarové aplikace pro vylepšování zvuku. A dále webkameru, vypalovačku pro disky Blu-Ray, čtečku karet SD a kromě portů USB 3.0 včetně rychlého nabíjení také USB 3.1 s novým oboustranným portem typu C.

Herní all-in-one počítač MSI Gaming 27T

 

Cena jde přes osmdesát tisíc

Asi lze říci, že do přístroje MSI nacpalo zástupce toho nejlepšího, co je dnes k dispozici – pokud ponecháme strnou volbu displeje. Ovšem tento all-in-one je tím pádem také velmi drahou záležitostí, právě se začíná prodávat za vysokých 2700 USD. To je v přepočtu dle momentálního kurzu koruny a po přihození DPH prakticky přesně 82 000 CZK. V ceně je sice ještě licence Windows 10 a neupřesněná herní klávesnice a myš, ovšem to sotva změní fakt, že na naše poměry je počítač MSI Gaming 27T zboží velmi luxusní.

Zdroje: Tom's Hardware, The Tech Report

Byl pro vás článek přínosný?