Hlavní navigace

MSI Wind U100 – cena potvrzena

4. 6. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aktuální informace přímo od MSI potvrzují, že Wind U100 bude dostupný od 16. června za doporučenou cenu 499 dolarů, což by mělo znamenat necelých 10 tisíc v českých obchodech. První by měla přijít na řadu Windows verze se specifikacemi odpovídajícími informacím v článku o MSI Wind U100, který jsme již publikovali.

Notebook by měl být koupitelný přes webový obchod dostupný na stránkách www.msimobile.com, které v specifikacích pro Wind uvádějí i jednu zajímavou informaci o použité povrchové úpravě. Použité plasty by měli být upravené technologií Insert Mold Roller (IMR), která zaručuje vysokou odolnost povrchu proti poškození. Přímou fyzickou dostupnost u českých a slovenských prodejců si zatím netroufáme odhadovat.

České internetové obchody již mají často Wind U100 v nabídce, v mnohých jsou ale docela zmatené specifikace. Objevují se například i modely s konfigurací Windows modelu, ale jako operační systém je uváděn Linux a cena je snížená o přibližně 1 000 Kč. Těžko říct, zdali to bude pouze lokální varianta nebo jen chyba v nabídce. Notebooky MSI jsou již tradičně dováženy do ČR bez předem nainstalovaného Windows. Oficiálně ohlášená cena pro Linux verzi se slabší specifikací by měla být o necelé 2 tisíce levnější než Windows verze.

Byl pro vás článek přínosný?