Hlavní navigace

Může být na čtečce karet něco zajímavého? Kingston je umí, novinka ale není pro každého

31. 7. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

O něčem tak obyčejném, jako je čtečka paměťových karet většinou nepíšeme. U čtečky MobileLite od Kingstonu udělám výjimku, neboť ji považuji za velmi dobré příslušenství k počítači. Sám mám MobileLite G4 a používal jsem i starší generaci. Drobné kovové tělo G4 ukrývá dva sloty na SD a na microSD. Novinka Duo 3C je však trochu rozpačitá.

lowres_kt_boltreader_laptop

MobileLite Duo 3C má logicky už rozhraní USB-C a nechybí mu ani klasické USB 3.0. Navíc podporuje rychlost UHS-I. Potud jde o správný evoluční krok. Do čtečky však jde vložit pouze formát microSD, na standardní SD kartu je příliš malá.

Každý, kdo pracuje s paměťovými kartami, používá formát SD. A i kdyby chtěl být modernější a přejít na microSD (ve foťáku třeba přes redukci), stejně to nejde kompletně a vždy se nějaká SD při práci objeví.

Když chybí čtečka SD karet v notebooku, kritizujeme to vždy. Do stolního počítače si můžete dokoupit vynikající MobileLite G4, ale nová Duo 3C je zkrátka jen pro někoho. Nehledě na konstrukci, která je z jedné strany kovová, ale z druhé používá plastovou krytku. Cena novinky činí 599 Kč a starší generaci pořídíte za 289 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.