Hlavní navigace

Myš Cooler Master MM711: Perforovaná periferie (recenze)

14. 1. 2020

Sdílet

Zajímavých a netradičních myší není zase tak moc, takže mě tenhle děrovaný hlodavec od Cooler Masteru docela zaujal. Výrobce uvádí, že použil perforovanou konstrukci s otvory ve tvaru včelí plástve kvůli snížení hmotnosti. Mělo by tak jít o jednu z nejlehčích herní myší na trhu

Když Cooler Master přišel v září s novou myší MM710, vážila bez kabelu 53 gramů. Brzy ale vydal inovovanou MM711, která má gramů již 60. Prodává však obě a rozdíly jsou vcelku drobné. Ale pro někoho mohou být podstatné. Přibylo totiž podsvícení RGB, které zvláště u této myši vypadá velmi dobře a vnitřní elektronika se zdá o něco lépe chráněná. Už jen kvůli tomu, že ochranná vrstva je zároveň difuzorem. Hardware zůstal stejný, uvnitř je ARM s pamětí 512kB, kvalitní snímač Pixart 3389 a spínače Omron. MM711 je drátová myš pro USB a má opletený kabel. Ten je tak ohebný, až připomíná tkaničku od tenisek. To by mělo eliminovat jeho případné překážení. Cooler Master prodává čtyři verze: bílou a černou vždy v matném a lesklém provedení. V našich e-shopech jsem viděl jen matné verze. Myš stojí 1590 Kč a v balení jsou náhradní kluzáky z materiálu PTFE. Myš má dvě tlačítka pro palec, jedno nad kolečkem a stisknout lze i samotné kolečko. U něj je drobná nepřesnost v konstrukci, tudíž jej lze stisknou nejen shora, ale i směrem doprava. Jde ale o stejný stisk, funkci naklápění kolečka tahle myš nemá. Horní tlačítko slouží klasicky pro změnu dpi, a tedy rychlosti kurzoru. Všechny jdou v aplikaci přemapovat.

Cooler Master MM711 recenze6 Cooler Master MM711

Nastavení podsvícení je vymyšlené hodně šikovně. Stačí stisknout horní tlačítko a poté současným stiskem jednoho bočního měníte barvy, zatímco druhým měníte typ svícení (statické, pulzování, vlny, vypnuto). Zatímco normálně je podsvícení myši zajímavé spíše pro děti, u tohoto modelu vypadá překvapivě dobře. Myš totiž svítí uvnitř a světlo jde vidět přes perforování. Pokud zvolíte červenou, je to jako by myši bilo srdce.

Cooler Master MM711

Aplikace se jmenuje Masterplus a při instalaci je potřeba ji přepnout z čínštiny alespoň na angličtinu. Klávesové zkratky lze nastavit i mimo makra, nechybí tzv. rapid fire a lze využít i profilů. Mezi nimi přepínáte ručně, případně je zavážete na spuštění nějaké jiné aplikace. Typicky konkrétní hry.

Tohle není jediná myš s perforovanou konstrukcí, na trhu jich je více. Pamatuji i myš, která v sobě měla větráček a dokázala trošku chladit dlaň. To nemění nic na tom, že se Cooler Masteru povedla pohodlná lehká myš, která mi perfektně sedla. Je ty boční tlačítka mezi sebou mohly mít alespoň malou mezeru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.