Hlavní navigace

Myši a klávesnice od HP

16. 9. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

HP dnes oficiálně vydalo několik nových periferií: dvě myši s laserovým senzorem určené primárně pro hráče a spíše kancelářskou sadu bezdrátové klávesnice a myši.

HP HDX Laser Mouse se chlubí rozlišením senzoru až 2400 dpi, rozlišení lze pohodlně přepínat tlačítkem na hřbetu myši a na stranách nalezneme po jednom programovatelném tlačítku. Cena této myši je stanovena na čtyřicet dolarů, tedy kolem 680 Kč. Za zmínku stojí také doživotní záruka.

Laser Gaming Mouse má být želízko HP v ohni high-endových herních myší. Její senzor má rozlišení 3200 dpi, páté tlačítko se přesunulo na levou stranu (k palci). Všimněte si nápisu „VoodooDNA“. Co tento pojem vlastně znamená? V první řadě je to marketingový název, který upozorňuje, že HP před časem pohltilo VoodooPC (společnost, která prodávala high-endové počítačové sestavy). Název VoodooDNA nese také software, který je k myši dodáván a s jehož pomocí lze na tlačítka přiřadit makra, a vytvořit si různé profily pro různá nastavení maker. Za tuto myš, opět s doživotní zárukou, si HP účtuje $59.99, tedy něco přes tisíc korun českých.

Za cenu $79.99 (1350 Kč) nabízí HP bezdrátovou sadu klávesnice a myši. Klávesnice se ne nadarmo jmenuje „Comfort Keyboard“, má totiž ergonomicky prohnutou část s písmeny, je vybavena měkkou opěrkou pro zápěstí a klávesy mají nízký zdvih. Přítomno je také 31 speciálních kláves (zdroj neuvádí, jsou-li programovatelné), mezi nimiž nechybí ani velmi užitečná zkratka Ctrl+Alt+Del. Pro některé uživatele je nevýhodou přeskupený blok kláves pro pohyb v textu, ze kterého vypadla klávesa Insert.

O myši, která je součástí sady, víme pouze to, že má dvě přídavná tlačítka a že kolečko je čtyřsměrné (naklápecí).

Zdroj: TechConnect Magazine, LaptopMag

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku