Hlavní navigace

myTube zachránil Windows 8.1. Jde o povedeného klienta pro YouTube

22. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud používáte Windows Phone, možná znáte myTube. Jedná se o jednoho z povedených klientů od třetích stran pro YouTube. Jsou nepostradatelní, protože oficiální klient od Googlu neexistuje. Totéž platí pro tabletovou odnož systému s názvem Windows 8. Proto potěší, že autoři myTube před pár dny zařídili kompatibilitu s rodinou Windows 8. Jde teď o univerzální aplikaci pro telefony, tablety a osobní počítače.

V obou případech stojí 25 Kč, ovšem pokud jste si klienta koupili ve Windows Phone Store, nemusíte za něj znovu platit ve Windows Store. Podporovány jsou jak procesory architektury x86, tak ARM, nový klient tudíž přehrává videa také na tabletech s Windows RT. Přišel jako na zavolanou, protože z vlastních zkušeností vím, že v poslední době většina dosud funkčních klientů pro YouTube ve Windows 8.x přestala fungovat.

 

Službu vypověděl PrimeTube, MetroTube nebo Hyper for YouTube. Populární online služba totiž nedávno vypnula staré API, které tyto aplikace používaly. Aspoň to předpokládám. Např. autoři poslední zmíněné aplikace slibují zcela novou verzi, jež bude postavena na novém API. Mezitím ale na scénu nakráčel myTube, jenž nabízí netradiční ovládání, kde se posouváte do strany.

Tento styl ovládání si kromě dotykové obrazovky dobře rozumí rovněž s myší. Pokud chcete, můžete pouze přehrávat zvukovou stopu, což ušetří nároky na internetovou přípojku. Videa případně i stáhnete do zásoby na cesty. Zájemci mohou zamířit do Windows Store.

myTube pro Windows 8.x

via Microsoft News

Byl pro vás článek přínosný?