Hlavní navigace

Na Bing Maps přibylo ohromných 270 TB šikmých snímků i nové mapky ČR

12. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud chcete virtuálně procestovat svět, určitě kromě map od Googlu zkuste také ty od Microsoftu. Bing Maps se snaží pokrývat celý svět (a to i v Česku) aktuálními satelitními i leteckými snímky včetně těch z ptačí perspektivy. Včera se na mapách objevil dosud největší balík, rovných 270 terabajtů nových obrázků. Microsoft ale fotil hlavně USA, Itálii a pár míst ve Skandinávii nebo jinde ve světě.

Místa s novými šikmými snímky Pohled na Koloseum z ptačí perspektivy
Místa s novými šikmými snímky | Pohled na Koloseum z ptačí perspektivy

Mapy Bingu už celkově obsahují přes 500 TB (1,5 milionu km²) šikmých snímků nafocených ze čtyř světových stran. V Česku zatím chybí, ale díky Seznamu a Googlu nás to trápit nemusí.

Interiérové mapky v Česku Plánek OC Futurum Ostrava
Interiérové mapky v Česku | Plánek OC Futurum Ostrava

Co však Seznam ještě nenabízí a Google jen málo, jsou mapy interiérů nebo zábavních parků. Zde Microsoft kupodivu nabízí hodně užitečných plánků i pro Čechy. V 59 zemích světa má přes 4700 plánků, jen u nás jich najdete 44. Mezi ně patří ruzyňské letiště, pražské zoo nebo 42 obchodních center.

O těchto mapkách se bohužel málo ví, protože je Bing schovává. Jak je najít? Na adrese bing.com/maps klikněte na odkaz see all, který se nachází v levém panelu u nápisu Explore venue maps. U zemí (country) pak vyberte Czech Republic. Hotovo.

 

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?