Hlavní navigace

Na Facebooku můžete smajlíky vyjádřit, jak se cítíte nebo co děláte

11. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Komu se zdály obyčejné textové stavy na Facebooku nudné, ten je nově bude moct obohatit ikonkou na základě toho, co zrovna dělá, nebo jakou má náladu. Obsáhlý seznam nálad a činností je daný Facebookem, podrobnosti si ale můžete zvolit sami. Když budete mít špatnou náladu, může váš status obsahovat smutného smajlíka, taky se ale s odpovídající ikonou můžete pochlubit, že zrovna jíte zmrzlinu.

     Výsledný stav s ikonami na zdi
Výsledný stav s ikonami na zdi 

Možnost přidat ke stavu emotikon se nachází v dolní části boxu, do kterého text příspěvku píšete. Do statusu můžete přidat jakou zrovna máte náladu, na co se díváte, co čtete, co posloucháte, jíte nebo pijete.

Možnost přidání emotikonu při psaní stavu
Možnost přidání emotikonu při psaní stavu

Po kliknutí na každou z těchto kategorií se zobrazí seznam konkrétních věcí, které můžete ve stavu zmínit. Když se chcete podělit s ostatními o tom, že se zrovna díváte na film, Facebook se vás zeptá na jméno daného filmu - to se do statusu vloží formou odkazu na facebookovou stránku.

Volba pořadu nebo filmu, na který se díváte
Volba pořadu nebo filmu, na který se díváte

 Výběr nálady
 Výběr nálady
Nabídka pro výběr jídla
Nabídka pro výběr jídla

Facebook oficiálně potvrdil, že se nejedná o experiment a že během několika následujících týdnů zpřístupní textové stavy obohacené o emotikony všem uživatelům sítě. Tyto změny souvisí i s kompletně přepracovanou zdí, kterou Facebook představil minulý měsíc.

 

Zdroje: Techcrunch, Mashable, AllFacebook

Byl pro vás článek přínosný?