Hlavní navigace

Na Indiegogo uspěl startup slibující nejodolnější chytré hodinky s Androidem

10. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Indiegogo je jedním z mnoha serverů, který vám pomůže s crowdfoundingem. Jestli vám toto cizí slovo moc neříká, jednoduše jej můžete chápat jako možnost financování projektu pomocí fanoušků a komunity, kterou váš projekt či nápad zaujme natolik, že se jej nebojí finančně podpořit ještě před jeho vznikem. Podobné kampaně si už osvojili i Češi a globálně nejúspěšnějším tuzemským projektem v rámci Indiegogo je stále fotografický průvodce Fripito.

Není ani výjimkou, že se na takovýchto serverech objeví kuriózní projekt, který jde svou filozofií proti všem trendům. To platí i o chytrých hodinkách Omate Rise, kterým se na Indiegogo podařilo vybrat už více než 230 000 amerických dolarů (v přepočtu přes pět a půl milionu korun).

Omate Rise přicházejí s plnohodnotným Androidem upraveným pro kulatý ciferník a tvůrci slibují také podporu mobilních sítí, Wi-Fi nebo GPS. Vývojáři však nevsadili na speciální Android Wear, a proto se těžko spekuluje, jak bude prostředí stabilní a plynulé.

Omate Rise 

Na druhou stranu tvůrci slibují plnou podporu všech smartphonů s Androidem a poslední verzí iOS. Nejdůležitější však je, že fanoušci projektu věří a potvrzuje to i aktuální stav financování. K prvním fanouškům se ale Omate Rise dostanou až v polovině příštího roku.

O hodinkách toho ovšem příliš nevíme a těžko se odhaduje, jak na tom budou s výdrží či celkovou použitelností. Již dříve nám ale třeba Pebble dokázaly, že jít proti proudu nemusí být a priori špatně, i když zrovna u tohohle modelu mám spíše pocit, jakoby se vracel do dob, kdy měly chytré hodinky úplně nahradit smartphony. Přitom od tohoto konceptu se v poslední době spíše upouští.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Zdroj: Indiegogo

Byl pro vás článek přínosný?