Hlavní navigace

Na Islandu se k internetu připojuje 98 % lidí, u nás sotva 66 %

20. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

V Evropě je internet nejvíce rozvinut v severských zemích a Beneluxu, Česko se nedostalo ani do první dvacítky. Lidé z Royal Pingdom se tentokrát zaměřili čistě na starý kontinent a podle údajů Internet World Stats sestrojili grafy nejčastěji připojovaných států a těch s největším pokrytím obyvatelstva.

První graf proto nepřekvapil, v podstatě jen odráží počet obyvatel a technologickou úroveň země. V absolutních číslech vede s 65,1 milionem připojených obyvatelů Německo, necelých 60 milionů má Rusko a na třetím místě s 51,4 milionem je Velká Británie. Češi jsou s 6,7 milionem na čtrnácté pozici, ale žebříček ovlivňuje Turecko a Rusko, které jsou započítány jakou celé země, i když jejich větší část leží v Asii.

V hustotě se však karty obracejí a na první místa se dostali i trpaslíci z bohatého severu. Island s téměř 98 % nenajde konkurenci nikde ve světě, nad 85 % mají všechny skandinávské země, mezi které se vetřelo ještě Lucembursko a Nizozemsko. Slováci s 74,3 % jsou na 16. místě, my jsme na 21.

Pokrytí internetuPokrytí internetu v Evropě, zdroj: Pingdom

Ve světě vede v absolutních číslech Čína, USA, Japonsko, Indie, Brazílie a až pak jsou čtyři evropské země. Jenže Čína, Indie a Brazílie jsou vepředu hlavně díky obrovskému počtu obyvatel, penetrace je jinak tristní. Více v novince.

Zdroj: Royal Pingdom

Byl pro vás článek přínosný?