Hlavní navigace

Na mapách Googlu také brněnské MHD

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google ve spolupráci s Dopravním podnikem města Brna oficiálně spustil vyhledávání tras MHD na Mapách. Je teprve druhým městem v ČR po Pardubicích, kde je tato funkce přístupná, vyhledávat je možné ještě trasy žlutých autobusů Student Agency. Samotné vyhledávání tras není žádnou novinkou, asi většina internetových uživatelů zná službu Idos.cz, trasy se dají vyhledávat také na mapách Seznamu či Atlasu.

Pomocí Google Map ale nemusí znát přesné nástupiště apod. – stačí jen zadat adresy startu a cíle. Zastávky jsou nalezeny automaticky, ať už se jedná o autobus, trolejbus nebo tramvaj, tedy pardon – šalinu. Od aktuálního místa je k zastávce vyznačena pěší cesta, stejně tak z cílové stanice na adresu, kam směřujete.

Trasa z Hlavního nádraží do redakce našeho vydavatelství (zde)

V pokročilých možnostech můžete ovlivnit datum a čas příjezdu/odjezdu, při prvním hledání je automaticky nalezen nejbližší spoj. Zelenými značkami na mapě je vyznačen start a cíl, ten lze libovolně přesunout, a po chvíli se změní také trasa. Jak jednodnuché… Silnou stránkou bude jistě práce na mobilních telefonech nebo smartphonech díky GPS, který minimálně usnadní startovní pozici.

Zatím není snadné hledat negativa. Rodilý Brňan asi zná různé pěší zkratky lépe než Google, proto i vyhledané zastávky nemusí být blíže, než bychom je našli ve skutečnosti. Pro turisty (zvlášť zahraniční) se ovšem jedná o velmi užitečnou funkci.

Zdroj: Tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?