Hlavní navigace

Na nových MacBoocích Pro a Air už přes Boot Camp nerozběhnete Windows 7

23. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kdo vlastní stroj s OS X, patrně bude obeznámen s možností provozovat na něm díky virtualizaci Windows. Někdy se to hodí, protože prostě potřebujete využít softwarové řešení, které si s jablečnými operačními systémy netyká. Bohužel Boot Camp přestal podporovat oblíbená Windows 7.

Apple nedávno představil nový MacBook s jedním konektorem a pak také oživené MacBooky Pro a Air. V souvislosti s tím se pozměnily požadavky na software. Na těchto nových počítačích v Boot Campu nelze provozovat Sedmičky. Ukončení podpory se týkalo už modelu Macu Pro pro rok 2013. Zbývají tak Windows 8 a novější.

 

Sedmičky můžete případně nadále provozovat např. v loňských MacBoocích Pro a Air. Eventuálně vám zbývají alternativní virtualizační řešení od třetích stran, s nimiž Windows 7 rozběhnete i na nových noteboocích, např. VMware Fusion nebo Parallels. I když se to nezdá, systém od Microsoftu je více než pět let starý, i když to patrně většina současných uživatelů nepociťuje.

Je otázka, nakolik je podpora takového produktu obtížná. Má Apple vedlejší úmysly? Kdo k životu potřebuje používat Windows 7, nebude z ukončení podpory v Boot Campu nadšený. Jedná se o zdaleka nejpoužívanější operační systém na světě, ukončení podpory proto vyhlíží spíše jako vynucené politické rozhodnutí.

Zdroj: Apple via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?