Hlavní navigace

Na počítače míří nový Skype. Nebude to taková divočina jako mobilní verze

18. 8. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jsou to dva měsíce, co Microsoft restartoval mobilní Skype. Navrhl úplně nové aplikace, které mají být cool a nalákat mladé. Proto jsou plné emoji (zobrazí se i ve videu), od Snapchatu a spol. kopírují funkci Stories a do příspěvků je možné vkládat cizí widgety. Nové verze Skypu se nakonec dočkají i počítače, Microsoft už testuje jejich Preview verze. Zájemci se mohou zapojit do programu Insider a Skype budoucnosti si vyzkoušet. Na počítači jim přitom zůstane i klasická verze. Skype Preview je dostupný pro Macy a PC s Windows 7, 8 a 10. U desítek ale nová verze není dostupná pro Creators Update. Ten má k dispozici zvláštní Skype coby univerzální aplikaci ze Storu.

Nový notifikační panel
Nový notifikační panel
Galerie médií
Galerie médií
Videohovor s emoji
Videohovor s emoji

Skype Preview ještě podle Microsoftu nemá všechny plánované funkce. Těžko říct, jestli tím myslí, že ještě nedoplnil všechny z klasické verze, nebo té nové mobilní. Chybí ale Highlights (aka Snapchat Stories), na druhou stranu ale uživatelé naštěstí nepřišli o možnost posílat soubory nebo sdílet obrazovku.

Oproti klasické verzi má nový notifikační panel, na kterém jsou souhrnně vidět odpovědi a zmínky vaší osoby (hodí se hlavně u skupinových chatů). Přibyla galerie médií, takže lze na jednom místě vidět všechny sdílené soubory, odkazy, dokumenty apod. Skupinové videovolání lze upravit (přehodit náhledy) a do videa můžete vkládat slíbené emoji. To proto, že žlutý smajlík je lepší než skutečný úsměv!

Byl pro vás článek přínosný?