Hlavní navigace

Najdětě 50 hororů ve skvělé flashové hře

26. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

M&M's, americký výrobce barevných bonbonů (takové naše lentilky), přišel před čtyřmi lety s příchutí zvláštní tmavé „dark“ čokolády. A co to má společného s IT? Při této příležitosti rozjel zajímavou kampaň, na internetu se rozhodl podpořit prodej flashovou hrou s dark, tedy temnou, tématikou. Na velkém plátně je ve stylové grafice rozmístěno 50 odkazů na horory napříč stoletou filmovou historií. Nečekejte Upíra z Feratu, snad až na výjimky jde o americké snímky.

K hraní potřebujete velkou představivost, znalosti kinematografie, filmovou databázi, Google a hodně času. A také chuť. Na podezřelé obrázky stačí klepnout a napsat původní anglický název. Pokud uhodnete pole na chvíli zezelená a obrázek pak ztmavne. Algoritmus si někdy poradí se špatně napsanou předložkou, neuvedeným členem apod.

Jehňátka, děťátko, podivné číslo na budově, opice jsou nejjednoduššími nápovědami

Hra už není příliš aktuální, ale pro filmového fandu má stále cenu. Vzpomněl jsem si na ni úplnou náhodou dnes při prohlížení zahraničního webu, kde byla na bonbony M&M's reklama. A světe div se, hra ještě po čtyřech letech stále funguje. Schválně, kolik uhrajete bodů? Čas není podstatný, triky s pauzou jen ubírají na atraktivitě. Kdysi se mi podařilo dostat na 38 bodů. Kdo to umí s vyhledávačem, určitě najde všechny, za tu dobu se už objevilo několik návodů.

M&M's 50 Dark Movies najdete zde.

Zdroj: Kdysi dávno na internetu :-)

Byl pro vás článek přínosný?