Hlavní navigace

Najdou Korejci odvahu na takový mobil? LG V30 by mohl mít výsuvný displej

29. 5. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když před 10 lety odezněla móda véčkových telefonů, chytily se slidery. Měly velký displej na čele a klávesnici schovanou pod ním, stačilo ji jen vysunout. Dnes už výrobci tento formát opustili. Posledním experimentem zůstává BlackBerry Priv, který však žádnou nákupní horečku nevyvolal.

Evan „Evleaks“ Blass však na Twitteru prozradil, že v LG na slideru také pracovali. Korejská společnost připravovala tzv. Project Joan, což prý měl být LG V30. Neví, jestli firma v tomhle směru ještě dále pokračuje, nebo koncept poslala k ledu. Má však k dispozici několik renderů, jak by V30 mohl vypadat.

Pod výsuvným displejem se neskrývá hardwarová klávesnice, ale další displej. LG si již dvoudisplejovou konfiguraci vyzkoušelo u V10 a V20. Sekundární panel ale tvořil jen tenký notifikační proužek. Koncept V30 ukazuje velký panel, na kterém by mohla být třeba softwarová klávesnice, touchpad, dva řádky ikonek nebo různé prvky aplikací.

LG svou řadu V aktualizuje vždy na podzim. Do premiéry V30 a případného potvrzení nového formátu tak zbývají ještě asi čtyři měsíce.

Bude LG V30 slider? Bude LG V30 slider?
Možné využití výsuvného displeje Možné využití výsuvného displeje

Byl pro vás článek přínosný?