Hlavní navigace

Nástupce nejtenčího tabletu světa zmohutněl. Zato obsahuje stylus a čtyři reproduktory

27. 2. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Korejci na MWC představili nový tablet Galaxy Tab S3. Oproti předchozí generaci je dostupný (zatím?) jen v 9,7" verzi. Má kovové tělo tenké jen 6 mm (předchozí měl 5,6 mm) a v něm vsazený Super AMOLED displej s rozlišením 1536 × 2048 px a podporou HDR videa. Nově přibyl stylus S Pen s 0,7mm hrotem, který rozpozná 4096 úrovní přítlaku. Je však tlustší než tablet, takže jej musíte nosit zvlášť.

Tablet má dostatek výkonu. Mozkem zařízení je Snapdragon 820 doplněný o 4 GB paměti a 32GB úložiště. Nechybí ani slot pro microSD karty. Vytknout lze jen máloco. Tab S3 si rozumí s Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.2 a v prodeji bude i varianta s LTE modemem.

Nechybí přijímač GPS/Glonass, BeiDou/Galileo, akcelerometr, gyroskop, kompas, Hallův ani ambientní senzor. V předním tlačítku je integrovaná čtečka otisků. Vzadu najdeme 13Mpx foťák s autofocusem a 4K videem, vepředu 5Mpx s fix focusem. Akumulátor s kapacitou 6000mAh lze dobíjet rychle pomocí oboustranného USB-C. Výdrž je až 12 hodin. Tablet váží 429/434 gramů (Wi-Fi/LTE).

Zajímavostí je čtveřice reproduktorů podobně jako u iPadu Pro. Samsung poprvé výrazněji využil odkoupenou společnost AKG. Reproduktory jsou v rozích, takže budou hrát stereo v režim na šířku i výšku.

Cenu ani přesnou dostupnost tabletu zatím neznáme. Na trh ale dorazí s Androidem 7.0 a balíčkem aplikací od Samsungu.

Byl pro vás článek přínosný?