Hlavní navigace

Návod: jak aktivovat nový profil Facebook Timeline

24. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Facebook

Má to ale jeden háček: Musíte být vývojářem facebookových aplikací a musíte být ověřeni telefonním číslem (přijde jen SMS) nebo číslem kreditní karty. Vývojářem se stanete navštívením stránky Facebook Developers a udělením povolení. Další podmínkou je mít vytvořenou alespoň jednu aplikaci využívající Open Graph.

Facebook

Pro vytvoření aplikace má Facebook přímo na stránce pro vývojáře tlačítko. V okně stačí vyplnit jedinou položku, tou je „App Namespace“. Jméno by mělo obsahovat pouze písmena.

Facebook

Aplikaci tedy už máme vytvořenou, teď v záložce Open Graph vytvoříme akci a objekty, se kterými  bude aplikace pracovat.  Opět je úplně jedno, co sem zadáte, třeba „watch“ a „TV Show“ nebo „eat“ a „pizza“.

Facebook

Po potvrzení je pravděpodobné, že na vás vyskočí chybová hláška, tu ale můžete ignorovat. Přepněte se na hlavní stránku Facebooku a úplně nahoře se objeví nabídka k aktivaci Timeline.

Facebook

A teď si můžete se stránkou různě hrát a přizpůsobovat ji. Až budete se všemi úpravami hotovi, tak kliknutím na tlačítko Publish Now se nová podoba vašeho profilu stane přístupnou pro ostatní, zatím bohužel pouze pro vývojáře.

Facebook

Jak vrátit starý profil

A jak profil vrátit do původní podoby? Na stránce, kde jste si vytvořili aplikaci klikněte na „Edit Open Graph“, kde křížkem vedle tlačítek Odeslat a Get Code smažete akci této aplikace. Váš profil bude vypadat úplně stejně, jako dřív. Timeline půjde znovu zapnout vytvořením nové aplikace, která používá Open Graph.

Facebook

Facebook

Zdroj: TechCrunch

Byl pro vás článek přínosný?