Hlavní navigace

NEC představil profesionální monitor PA322UHD. Má 4K displej a bohaté rozhraní

25. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud sháníte profesionální monitor pro práci s videem, fotografiemi či 3D modelováním, určitě se pozastavte u novinky od firmy NEC, která svůj monitor PA322UHD, patřící mezi absolutní špičku, představila teprve nedávno.

NEC PA322UHD

Dle tvrzení NECu se můžetě těšit na velmi kvalitní 32palcový monitor s rozlišením 3840 × 2160 pixelů. Výrobce zde použil matrici typu IPS s technologií IGZO, která pro ovládání tekutých krystalů používá místo amorfního křemíku polovodič skládající se z india, gallia, zinku a kyslíku. Monitor by měl být schopen pokrýt až 99,2 % gamutu AdobeRGB při 10bitovém zpracování barev.

 

Dále se PA322UHD může pochlubit maximální svítivostí 350 cd/m2 , kontrastním poměrem 1000:1 a nastavitelnou obnovovací frekvencí až do 120 Hz (záleží samozřejmě na zvoleném rozlišení). V monitoru jsou zabudované i dva základní 2W reproduktory.

NEC PA322UHD

Monitor se pyšní i obrovskou nabídkou rozhraní. Naleznete zde dva DVI-D, dva DisplayPorty a čtyři HDMI. Kromě videovstupů počítejte ještě se třemi porty USB 3.0 s podporou DisplaySync Pro technologie, díky které lze propojit monitor se dvěma počítači zároveň, „přepínat se“ z jednoho do druhého dle potřeby a používat při tom pouze jednu klávesnici a myš, které jsou připojeny právě k monitoru.

Navíc se má jednat o první stolní monitor s certifikací Open Pluggable (OPS), která umožní dále rozšířit nabídku vstupů, počítaje pomocí SB-04HC (3G/SD/HD-SDI) a SB-01HC (HD-SDI) karet přímo od firmy NEC. Samozřejmostí už je možnost obrazu v obraze (PiP) a obrazů vedle sebe (PbP), těch můžete mít celkem čtyři, každý ve full HD rozlišení. K monitoru bude dodáván software MultiProfiler pro nastavení režimů a emulování barevných prostorů různých zařízení.

NEC PA322UHD

MultiSync PA3222UHD-BK vás v základní ceně vyjde na tučných $2999, tedy 78 000 Kč. Výrobce však doporučuje jej koupit v sadě se sondou a kalibračním programem SpectraView IITM. Tento set vás však bude stát $3249, což už je okolo 84 500 Kč. Obě tyto varianty by měly být dostupné během prosince letošního roku. Vystavené je však návštěvníci mohli vidět již 22. října na výstavě NEC Display Showcase v New Yorku.

zdroje: TechPowerUP

Byl pro vás článek přínosný?