Hlavní navigace

Nehalem je Core i7

8. 8. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínský server Expreview píše, že procesory Intelu architektury Nehalem (jádra Bloomfield a později Lynnfield a Havendale) se budou oficiálně jmenovat Core i7. Tudíž nikoliv Core 3, jak by se dalo předpokládat. Název Core již nyní překlenuje dvě řady procesorů různých architektur, můžeme tedy očekávat, že toto jméno s námi bude delší dobu, podobně jako Pentium. Jakým postupem ovšem Intel došel k označení i7, opravdu netuším.

Připomeňme, že jako první budou vydány tři čtyřjádrové procesory s járem Bloomfield. Vlajková loď (3,2 GHz) ponese označení Core i7 Extreme, zbylé dva (2,93 a 2,66 GHz) budou obyčejné Core i7, pravděpodobně Quad. Detaily o značení jednotlivých modelů zatím není známo, máme ale informace o cenách. Nejpomalejší model bude Intel nabízet distributorům za 283 dolarů.

Očekává se, že procesory budou vydány ve čtvrtém kvartálu roku. Podle Expreview ale Intel hodlá Core i7 oficiálně oznámit už v pondělí, tedy 11. srpna. Nevíme, do jaké míry bude ukončeno embargo – i když Intel se vlastně technologiemi ani výkonem Bloomfieldu příliš netají. Mohu vám prozradit, že krátce poté začnou výrobci základních desek představovat novinky na bázi čipsetu Intel X58, který bude zpočátku jedinou volbou pro platformu LGA1366. Na podrobnosti si ale ještě počkejte.

Zdroj: Expreview

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku