Hlavní navigace

Nejlepší péči o Android má Nvidia. Její Shield TV dostal další aktualizaci

Sdílet

Už je to čtyři a půl roku, co Nvidia představila televizní přehrávač Shield postavený na systému Android TV. Nejenže je to dodnes nejspolehlivějším zařízením této platformy (počítáme do toho i televizory), ale je také nejlépe podporovaným. Nvidia pravidelně vydává aktualizace, které přehrávač naučí nové funkce, ladí chyby nebo přidává další drobnosti.

Včera oficiálně vyšel tzv. Upgrade 8.0 Shield Experience, jenž do přehrávače dokonce dostal nový Android 9 (primát na této platformě). Aktualizace je dostupná pro původní krabičky z roku 2015 i novější předloňskou revizi.

RECENZE: Nvidia Shield TV 2017

Na uživatele čeká upravené prostředí a nový průvodce nastavením. Majitele obrazovek s podporou HDR mohou využít automatické přepínání barevných režimů (prostorů) podle typu zobrazeného obsahu. Nově je možné vypnout USB porty při upsání Shieldu a při připojení k jednomu routeru se dvěma sítěmi se stejnými SSID si půjde vybrat, jestli má Shield využít pásmo 2,4 GHz, či 5 GHz.

Aktualizovány byly též vybrané aplikace. Integrovaný Netflix již umí přehrávat zvuk ve studiové kvalitě. U Amazon Prime Videa je možné streamovat obraz z mobilu do televize v rozlišení 4K. A do GeForce Now přibylo přes 20 dalších PC her.

Jediným oficiálním prodejcem Shieldu TV v Česku je Alza. Přehrávač s dálkovým ovladačem nabízí za 5200 Kč, variantu s gamepadem navíc má za 6000 Kč.

Zdroj: Nvidia

Byl pro vás článek přínosný?