Hlavní navigace

Nejlepší smartphony na trhu. Co koupit za 10 000 Kč a víc?

19. 12. 2018

Sdílet

Zdroj: Apple

Přehledy nejlepších mobilů do 5000 Kč a 10 000 Kč máme za sebou. Konečně se tak můžete posunovat o nejvyššího patra. Top modely, vlajkové lodě, prostě špičková zařízení bez ohledu na cenu. U všech již platí, že musí nabídnout skvělý výkon, nekompromisní foťák i různé prémiové funkce. Vyloženou chybu neuděláte s žádným, jednoznačně doporučit jeden je ale také těžké. Tím, že mají telefony podobné funkce, vzhled i cenu, se můžete orientovat hlavně dle oblíbenosti značky. My jsme se ale udělali jiný výběr. Každý z doporučených mobilů se alespoň něčím trochu odlišuje. Má funkci či detail navíc, které můžou rozhodnout o koupi.

LG G7

LG G7 LG G7

G7 je atraktivní hlavně díky ceně, která od uvedení výrazně klesla. Má zřejmě nejlepší LCD na trhu. Jemný, jasný, se skvělými barvami a čitelností na slunci. LG si také zakládá na kvalitním těle, takže kromě normy IP68 pro prachu- a voděodolnost splňuje též náročnější MIL-STG 810G. LG používá jednu z těch lepších nadstaveb Androidu, slibuje špičkový DA převodník pro sluchátka, nabízí bezdrátové nabíjení, velmi dobrý foťák a možná nejlepší videokameru mezi mobily.

Cena: od 10 500 Kč

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9

Také S9 hodně zlevnil. Z šedého dovozu lze telefon koupit od 13 000 Kč, Samsung má navíc každou chvíli slevové akce, takže telefony stojí stejně i u velkých prodejů. Tento telefon nemá téměř žádné kompromisy. Nabízí krásný OLED displej bez výřezu, výkonný čipset, voděodolné tělo, stereo reproduktory, nejlepší možnou senzorovou výbavu, bezdrátové nabíjení a navrch ještě desktopový režim DeX, který z mobilu udělá počítač. Galaxy S9+ má větší displej a druhý foťák se zoomem.

Cena: od 13 000 Kč

Google Pixel 2

Google Pixel 2 Google Pixel 2

Loňská generace Pixelu konečně zlevnila a nákupu se nemusíte bát, protože Google bude garantovat minimálně ještě dvouletou softwarovou podporu. Pixel 2 má kromě nejrychlejších aktualizací Androidu také velmi dobré stereo reproduktory, voděodolnost (IP67). pěkný OLED od Samsungu a foťák ukazující, že Google exceluje v softwarovém zpracování a stačí mu na to jen jeden snímač. Pixel 2 má na druhou stranu masivní horní a dolní rámeček, což už v roce 2018 působí zastarale, a nepodporuje microSD karty.

Cena: od 13 100 Kč

BlackBerry Key2

BlackBerry Key2 BlackBerry Key2

Tady je to jednoduché. Key2 si koupíte jen v případě, že máte rádi fyzickou klávesnici. Hmatová odezva při psaní bude vždy lepší než softwarová klávesnice, navíc si rychle zvyknete na zkratky, které otevírají různé aplikace nebo spouštění funkce. Ostružina navíc díky texturovaným zádům dobře vypadá. Jinak ale v dané cenové třídě neoslní výkonem ani foťákem. Paranoikům ale může vyhovovat zvýšené softwarové zabezpečení přidávají další úroveň ochrany Androidu.

Cena: od 15 000 Kč

OnePlus 6T

OnePlus 6T OnePlus 6T

OnePlus 6T ocení především hračičkové, kteří si rádi hrají s alternativními verzemi Androidu, komunita tuto značku miluje. OnePlus také umí skloubit poměrně nízkou cenu s vysokým výkonem, dobrým zpracováním, kvalitním foťákem a rychlým nabíjením. Model 6T má navíc efektní čtečku otisků integrovanou v displeji. Na druhou stranu ale chybí voděodolnost, bezdrátové nabíjení, microSD a nově i sluchátkový jack. Kdybyste chtěli ušetřit, starší model OnePlus 6 nabízí prakticky totéž. Má o fous menší displej, výraznější výřez, čtečku otisků na zádech, a hlavně disponuje jackem.

Cena: od 15 500 Kč

Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro Huawei P20 Pro

Tady jde máloco vytknout. P20 Pro skvěle vypadá, duhové barvy se ještě neomrzely. Číňané s Leicou upekli skvělé zadní foťáky, které mají trojnásobný zoom a výborně fotí i v noci. Výborný je též AMOLED displej, nechybí stereo reproduktory, velká baterka (4000 mAh) nebo voděodolnost (IP67). Negativem je chybějící jack a slot pro microSD karty. Obojí přitom Huawei dříve nabízel. Recenze Huawei P20 Pro.

Cena: od 16 000 Kč

Apple iPhone 8

Apple iPhone 8 Apple iPhone 8

Rok starý telefon, čtyři roky starý design. Osmička je posledním iPhonem s 4,7" displejem a masivními rámečky. Oldschoolovost ale nemusí být na škodu, pro telefon je díky tomu nejširší nabídka různých krytů a příslušenství. A až na design není co vytýkat (pokud vám vyhovuje ekosystém Applu). iPhone 8 je výkonný, dobře fotí, nabízí bezdrátové nabíjení, voděodolné tělo i bezdrátové nabíjení. Tradičně chybí microSD, zapomeňte i na sluchátkový konektor nebo rychlonabíječku. iPhone 8 Plus nabízí větší 5,5" displej, baterku s vyšší kapacitou a zoomový foťák.

Cena: od 16 000 Kč

HTC U12+

HTC U12+ HTC U12+

Tchajwanský výrobce jako jeden z mála odolává OLED displejům, výřezům i zakulaceným rohům. HTC U12+ vypadá hodně staromilsky, ale sluší mu to. Záda z „tekutého skla“ působí neokoukaně, ale lesklý tmavý povrch je magnetem na otisky. Tělo odolá vodě i prachu (IP68). Tahákem HTC jsou tlakové senzory na bocích telefonů, takže jej můžete ovládat mačkáním v ruce. Výrobce přibaluje i jedny z nejlepších sluchátek s aktivním potlačením hluku. Výborné jsou reproduktory i foťáky. Bezdrátové nabíjení či jack ale nehledejte.

Cena: od 16 000 Kč

Sony Xperia XZ3

Sony Xperia XZ3 Sony Xperia XZ3

To Sony již OLEDu neodolalo a Xperia XZ3 jím poprvé nahradila roky věrnosti LCD. Výsledkem byl jeden z nejlepších displejů na trhu (viz recenze XZ3). Xperie jsou průkopníky voděodolné konstrukce a stereo reproduktorů. Japonci navíc těsně spolupracují s Googlem a přinášejí nové verze Androidu mezi prvními výrobci. Pyšní se též dobrou výdrží, přestože kapacita jejich akumulátorů neoslní. Neohromí ani foťák, ale pobaví parádní slowmo video s 960 snímky za sekundu v 1080p. Sony bohužel zrušilo jack a pořád ještě nenašlo vhodné místo pro čtečku otisků.

Cena: od 17 500 Kč

Samsung Galaxy Note9

Samsung Galaxy Note9 Samsung Galaxy Note9

Chválu, která zazněla u Galaxy S9(+), bychom mohli nakopírovat i sem. Samsung zkrátka vyrobil telefon, kterému na papíru nic nechybí. Je výborně vybavený, dobře vypadá a oproti S9+ má ještě větší displej a k němu i stylus. Črtání poznámek, kreslení nebo jemné ovládání udělají z mobilu skutečně kapesní počítač. A když k němu připojíte monitor a klávesnici, tak i desktopový. Navíc už brzy s podporou Linuxu.

Cena: od 19 000 Kč

Razer Phone 2

Razer Phone 2 Razer Phone 2

Výrobce herních periferií všeho druhu se vrhl i na mobily. Razer Phone 2 je velká exotika, která ale hráčům skutečně nabízí něco navíc. Tím je například 120Hz displej, který vykreslí pohyb jemněji než běžné 60Hz panely (ne všechny hry to ale podporují). Výkonné přední reproduktory se schovávají v masivním rámečcích, takže telefon bude za co chytit. Špičkový Snapdragon 845 v Razeru zkrotili tak, že se nebude tolik zahřívat (a zpomalovat). Razer vyrábí i speciální gamepad s držákem pro mobil.

Cena: od 20 000 Kč

Apple iPhone XR

Apple iPhone XR Apple iPhone XR

Nejlevnější z letošních iPhonů pořád stojí přes dvacet tisíc. Jako jediný má LCD místo OLEDu, navíc jen v rozlišení HD, bez 3D Touche a se širšími okraji. Vzadu má pak pouze jediný foťák. V ostatních ohledech je ale nabízí to nejlepší, co Apple umí vyprodukovat. Je rychlý, skvěle vybavený a konečně podporuje dualSIM (byť kvůli eSIM je to v Česku složitější). iPhone XR má parádní výdrž (ale opět chybí rychlonabíječka), voděodolné tělo, bezdrátové nabíjení a dobré stereo reproduktory. A je k dispozici ve veselejších barvách než XS.

Cena: od 22 000 Kč

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro Huawei Mate 20 Pro

Bitva o nejlépe vybavený mobil by nejspíš skončila děleným prvním místem. Galaxy Note9 má silného soupeře v podobě Mate 20 Pro (recenze). Huawei sice postrádá stylus nebo sluchátkový jack, zato má trojici zadních foťáků nabízejících tele- i širokoúhlý objektiv. Navíc má také infraport nebo reverzní bezdrátové nabíjení. Pomocí Matu tak nabijete třeba sluchátka nebo další telefon. A nejen bezdrátově, i USB má funkci reverzního nabíjení.

Cena: od 22 000 Kč

Google Pixel 3

Google Pixel 3 a Pixel 3 XL Google Pixel 3 a Pixel 3 XL

Pixel ve třetí generaci dospěl. Nabídne zvýšenou odolnost (IP68), bezdrátové nabíjení i duální foťák, avšak pouze ten přední. Vzadu je pouze jediný snímač, ze kterého ale Google pomocí softwaru vyždímal maximum. Pixel tradičně postrádá čtečku karet a také sluchátkový konektor. Na druhou stranu to vyvažuje stereo reproduktory, cloudovým prostorem, kam lze odkládat fotky a videa. Hlavním důvodem ke koupi je ovšem čistý a okamžitě aktualizovaný Android, což kromě vývojářů aplikací ocení i geekové, kteří chtějí mít všechno první. Pixel 3 XL má navíc větší displej (s výřezem) a vyšší kapacitu baterky, ale jinak disponuje stejnou výbavou.

Cena: od 25 000 Kč

DT24

Apple iPhone XS

Apple iPhone XS Apple iPhone XS

To nejlepší od Applu. Za výrazný příplatek oproti iPhonu XR získáte OLED displej s dokonalou černou, vyšším rozlišením a podporou 3D Touche (což je funkce, kterou Apple stále neumí „prodat“). Vhod přijde duální zadní foťák se zoomem. Ostatních detailů si ani nevšimnete. Rámeček je z oceli místo hliníku, telefon má 4 místo 3 GB paměti. Ale zase jí potřebuje více kvůli vyšším rozlišení. U XS (a většího XS Max) navíc můžete koupit i model s 512GB úložištěm. Pak už si ale připravte přes 40 000 Kč, za něž koupíte rovnou čtyři LG G7 doporučované v úvodu.

Cena: od 30 000 Kč

Byl pro vás článek přínosný?