Hlavní navigace

Nejlevnější Windows 7 ruší omezení aplikací

1. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Původní rozhodnutí Microsoftu o omezení počtu souběžně běžících aplikací se setkalo s velkou kritikou. V závěru minulého týdne proto představitelé společnosti oznámili, že tento limit bude zrušen. Namísto nejvýše tří aplikací tak bude uživatel moci spustit libovolný počet a limitován bude pouze výkonem hardwaru daného zařízení. Ostatní omezení však prozatím zůstávají.

Windows 7 Starter Edition představuje nejlevnější verzi připravovaného systému. Bude využívat především rostoucí popularity mininotebooků, které jsou zpravidla méně výkonné. Tato edice neobsahuje grafické rozhraní Aero a nedisponuje některými funkcemi jako podpora přehrávání DVD, vzdálené streamovaní audia a videa, přepínání uživatelů či možnost práce na více monitorech. Podporován není ani XP mód, který umožňuje spouštět aplikace navržené pro starší verze Windows.

Microsoft představil Starter edici u systému Windows XP, ta však byla původně určena převážně pro rozvojové trhy. Rostoucí prodeje mininotebooků a s tím související návrat Windows XP na výsluní byly jasné podměty k tomu, aby Microsost koncept této nejnižší edice přepracoval. Windows 7 Starter Edition budou nabízena po celém světě, a XP by tak měla pomalu, ale jistě začít definitivně odcházet do důchodu.

Přečtěte si také: Windows 7 šestkrát jinak: přehled edicí

Zdroj: The Windows Blog

Byl pro vás článek přínosný?