Hlavní navigace

Nejnovější produkt Elona Muska je… powerbanka Tesla

21. 11. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tesla nedávno představila nové auto, které zrychlí z nuly (téměř) na sto za 1,9 sekundy a elektrický náklaďák. Asi to bylo málo, protože teď Elon Musk ukázal i zařízení, které si může dovolit podstatně více lidí. Ano, výrobce výkonných baterií do automobilů představil powerbanku pro smartphony.

Powerbanka má tvar jako nabíjecí stanice pro automobily Tesla a kapacitu 3350 mAh. Mělo by jít dokonce u stejný článek, jaký byl v Teslách používán v začátcích před uvedením Modelu 3.

tesla1

Powerbanka poskytuje na výstupu 1,5 A, tedy jako běžná nabíječka. S rychlonabíjením od Qualcommu se to samozřejmě srovnávat nedá. Konektory má dva: Lightning a microUSB, takže majitelné modenrích Androidů s USB-C by museli použít složitou redukci. Tesla Powerbank je spíše pěkný dárek pro fanoušky značky, než seriózní nabíjecí stanice.

Zájemci o něco výkonnějšího ale mohou pořídit starší produkt: stolní nabíječku Desktop Supercharger. Tu si ovšem nikam neodnesete, nemá akumulátor, ale jen síťový kabel. Obě nabíječky stojí 45 dolarů a momentálně Tesla hlásí: vyprodáno.

tesla3

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.