Hlavní navigace

Největší problém Windows 7: upgrade

16. 12. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Firma iYogi poskytuje uživatelskou podporu pro Windows 7 a z dat nasbíraných od více jak 100000 zákazníků vyšlo najevo, že největším problémem nového systému je instalace, především upgradování starší verze na novou se zachováním dat, programů a nastavení. S tímto problémem se potýkalo celých 31 % zákazníků, jež kontaktovali helpline.

Druhá největší skupina (26 %) se divila, kam po upgradu zmizely aplikace jako Windows Mail, Windows Movie Maker, či Fotogalerie. Microsoft je totiž pro jistotu přesunul do Live balíčku jako volitelnou součást, ve snaze zabránit dalším žalobám, jak integrace aplikací do vlastního systému omezuje a poškozuje zákazníky a konkurenční firmy. Uživatelé z této skupiny ovšem moc nadšení z tohoto kroku kupodivu nejevili.

Mezi další zádrhele při používání nového systému patřilo nefunkční Aero u 14 % zákazníků, nefungující DVD mechanika u 8 %, skryté přípony souborů s 6 %, Aero Snap s 3 % a další. Prakticky většina neduhů se projevila u krabicových verzí. Předinstalované OEM verze, jež tvoří 95 % prodejů, se s problémy příliš nepotýkají, neboť systém je již otestovaný a odladěný od výrobce počítače.

Zdroj: OSNews

Byl pro vás článek přínosný?