Hlavní navigace

V Praze vznikla největší atrakce VR, zavede vás do časů Golema

21. 5. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před pár dny otevřela v Praze největší atrakce s virtuální realitou v Evropě. Golem VR je zážitková hra, ve které se na 250 metrech čtverečních můžete téměř volně pohybovat v dosahu 80 kamer Optitrack.

Na záda dostanete počítač XMG ve tvaru batohu (i když na videu někteří mají obdobný notebook od MSI), na hlavu Oculus Rift, na ruce senzory Leap Motion a můžete se vydat do Prahy 16. století, do časů Golema. První herna pro virtuální realitu otevřela v Česku před necelými dvěma roky, tohle je ale mnohem větší.

Autoři Golema srovnávají s obdobnými projekty v New Yorku, Dubaji nebo Londýně. Jeho vývoj a příprava trval 12 vývojářům zhruba rok a má jej na svědomí studio DIVR Labs spolu s investory, mezi které patří i zakladatelé obchodů CZC.cz a Mall. Náklady na celý projekt se totiž pohybují v desítkách milionů korun.

golem-hamleys-31 golem-hamleys-91

Golem VR bude cílit díky příběhu i na turisty a virtuální realitou můžete procházet i v multiplayeru až 4 osob. Hra trvá 20 minut a vstup přijde na 450 Kč. Prostory najdete v suterénu hračkářství Hamleys v ulici Na Příkopě. Nachystané počítače zavěšené na hácích před vstupem působí, že za chvíli jdete do ostré akce.

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.