Hlavní navigace

Neoficiální SnapChaty z Windows Phone Store zmizely, účty byly zablokovány

22. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Historie se opakuje a Windows Phone Store je znovu o pár aplikací lehčí. Bohužel. Tentokrát zmizely neoficiální klienty pro SnapChat. Boj s větrnými mlýny pokračuje a situace je taková, že firmám poskytujícím více či méně oblíbené služby se neoficiální aplikace nelíbí, samy přitom odmítají svou aplikaci pro dlaždice vyprodukovat.

Dochází tak ke změnám na pozadí služeb, které neoficiální klienty rozhodí a dočasně vyřadí ze hry. Vývojáři obvykle nejpozději do několika dní zareagují, ale nekonečný boj nikomu nepřidává. V obchodě už nenajdete ani 6snap od populárního Rudy Huyna. Ten se nechal slyšet, že se zkusí spojit s Microsoftem a společnými silami přesvědčit provozovatele služby, aby podobné kroky nepodnikal.

 

Huyn potvrdil, že se oficiální SnapChat pro Windows Phone nechystá. Uživatelé si stěžují, že místo aby jim služba z neoficiálního klienta přestala fungovat, byly jejich účty rovnou zablokovávány. Provozovatel před možnou skutečností uživatele dříve upozorňoval skrze zprávy na SnapChatu a e-maily.

Bohužel víme, že SnapChat nevyniká důvěryhodností ani reakce autorů nejsou zrovna vzorové. V důsledku zanedbání hlášení o slabém místě v zabezpečení byly zveřejněny informace o 4,6 mil. uživatelských účtech. Provozovatel služby se v souvislosti se zablokováním účtů oháněl zabezpečením, s nímž měl v minulosti problém.

Uživatelé ukázali celkem tři e-maily. V jednom je SnapChat varuje před zablokováním účtu, ve druhém účet zablokoval, ale nechal možnost jej odemknout změnou hesla. Poslední zpráva informuje o trvale zablokovaném účtu. Snaha o zlepšení zapečení je jistě chválihodná, ale blokování uživatelů a neposkytnutí vlastního klienta je věc jiná.

Zdroj: Rudy Huyn

Byl pro vás článek přínosný?