Hlavní navigace

Netatmo má nový termostat pro kotle. Umožňuje ovládání teploty hlasem

31. 10. 2020

Sdílet

Zdroj: Netatmo
Netatmo představilo další zařízení pro chytrou domácnost. Inteligentní modulační termostat je určen pro kotle s řízením podle standardu OpenTherm a ovládat jej můžete přes aplikaci Home + Control na dálku. Ale i ručně přímo na termostatu. Netatmo nabízí už 13 zařízení a příslušenství pro chytrou domácnost.

Standard OpenTherm je v dnešních kotlech zcela běžný (jeho počátky sahají do roku 1996). Inteligentní modulační termostat Netatmo je kompatibilní s HomeKit společnosti Apple. To uživateli umožňuje ovládat vytápění hlasem. Stačí vyslovit hlasový příkaz: Hey Siri, lower the temperature in the bedroom by three degrees.“

Aplikace Home + Control není stejná, jako ta pro jiná zařízení od Netatma. Vyvinul ji Legrand (vlastník značky Netatmo). Přes aplikaci můžete zapnout kotel například krátce před návratem z dovolené, nebo si přitopit před návratem z práce. Termostatem lze regulovat i ohřev akumulační nádrže.

Asistent v aplikaci Home + Control umožňuje vytvářet plán vytápění kopírující životní styl členů domácnosti. Plán je sestavený na základě pěti otázek týkajících se zvyků obyvatel domácnosti. Ke snížení teploty dochází, když členové rodiny odchází do práce a topení se spouští před jejich návratem. Toto plánování je doplněné režimy Mimo domov a Ochrana proti zamrznutí, které upravují vytápění, pokud je uživatel několik dní mimo domov.

Netatmo inteligentní modulační termostat 4 Netatmo inteligentní modulační termostat

Diagnostika přes aplikaci

Přes funkci Auto-Adapt termostat upravuje vytápění v závoslosti na venkovní teplotě a tepelných vlastnostech budovy. Funkce Auto-Care upozorní na případné chybné fungování kotle. Pokud dojde u kotle ke zjištění poruchy, je na ni uživatel upozorněn skrze aplikaci. Funguje to jako jednoduchá diagnostika.

Inteligentní modulační termostat je bezdrátový a lze ho umístit do kterékoliv místnosti v domě. Součástí balení jsou čtyři přilnavé barevné fólie pro uzpůsobení designu. Inteligentní modulační termostat je také kompatibilní s Inteligentními termostatickými hlavicemi Netamto, které regulují vytápění v každé místnosti samostatně. Doporučená prodejní cena Inteligentního modulačního termostatu je 5999 Kč.

zdroj: TZ Netatmo

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.