Hlavní navigace

Netflix je konečně v češtině. Jak ji zapnout?

11. 10. 2019

Sdílet

Od ledna 2016 je Netflix oficiálně dostupný i v Česku. Od září 2018 mohou uživatelé za tarify platit i v korunách. A od 11. října 2019 mají Češi konečně plně lokalizované prostředí. Netflix o půlnoci přehodil výhybku a zapnul češtinu na webu i v aplikacích pro Android (Play Store), iOS (App Store) a Windows 10 (Microsoft Store). Právě na webu musí stávající uživatelé jazyk nejdříve nastavit, děje se tak na stránce netflix.com/LanguagePreferences. Do češtiny jsou přeloženy také provozní podmínky i nápověda.

Přepnutí prostředí do češtiny ale s sebou přináší i jeden velký háček. Netflix – zdá se – katalog následně omezí jen filmy a seriály, které mají české titulky nebo dabing. Těch rychle přibývá, ale zdaleka nejsou všude. Podle monitoru unogs.com máme v katalogu celkem 5100 položek, dabing má však jen cca 80 a titulky pak 900 z nich. Po přepnutí do češtiny se tak ztratí čtyři pětiny obsahu.

Netflix mimochodem také v posledních dnech začal plnit katalog českou tvorbou a v nabídce má okolo 30 filmů a seriálů jako např. Tmavomodrý svět, Vratné lahve, Cesta z městě, Milada nebo Anděl Páně 2.

Sledujete Netflix?

Ceny tarifů se zatím nemění, ale klidně k tomu může dojít, protože Netflix v posledních měsících na západě zdražoval. Nadále ale platí, že základní předplatné s rozlišením SD a možností sledovat jeden souběžný stream stojí 199 Kč měsíčně. Tarif standard za 259 Kč již má rozlišení Full HD a najednou mohou videa sledovat dva lidé v rodině. Premium za 319 Kč přidává rozlišení 4K, HDR, zvuk v Atmosu a čtyři souběžné streamy.

Typy předplatného Netflixu
Basic Standard Premium
předplatné 199 Kč 259 Kč 319 Kč
rozlišení 480p 1080p 2160p
HDR ne ne ano
Dolby Digital Plus 5.1 ano ano ano
Dolby Atmos ne ne ano
souběžných sledování 1 2 4

PS: Netflix spustil též oficiální českou facebookovou stránku.

Byl pro vás článek přínosný?