Hlavní navigace

Netflix prý nejpozději příští rok vstoupí do Česka, píší Hospodářské noviny

23. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejznámější internetová videopůjčovna Netflix má aktuálně 54,5 milionu platících předplatitelů. Jen za loňský rok jí přibylo 13 milionů nových a během prvního čtvrtletí roku 2015 čeká, že bude o další čtyři miliony bohatší. Firma stále avizuje, že chystá další expanzi, hlasitě mluví hlavně o Číně, ale v nejbližší době zamíří do Austrálie a na Nový Zéland. Ano, ani anglofonní země ještě stále nemá pokryté.

Netflix kdykoliv a kdekoliv. Jen ne v Česku
Netflix kdykoliv a kdekoliv. Jen ne v Česku

Dnešní Hospodářské noviny nicméně píší, že Netflix by se měl nejpozději příští rok objevit také v České republice, listu to potvrdil Cliff Edwards, šéf komunikace Netflixu. Více informací zatím nemáme. Jisté pouze je, že se Netflix bude muset poprat s už zavedenou konkurencí. Vlastní půjčovnu v Česku nabízí Voyo, Topfun, O2, T-Mobile, nově také Tesco nebo Ivio. Tyto služby mají maximálně nižší desítky tisíc uživatelů, tedy žádný velký náskok.

Netflix se už zabydlel v celé Severní i Jižní Americe, teď dobývá sever a západ Evropy. Už je na českých hranicích, protože slavná videopůjčovna od loňska funguje i v Německu a Rakousku. Podle finanční zprávy společnosti má v USA 37,7 milionu platících uživatelů, ve zbytku světa pak 16,8. 

 

Od startu v České republice ale nečekejte žádnou revoluci. V zemích, kde už působí, se jednotlivé nabídky velmi liší. Čechy zajímá především největší americký katalog, ale ten zde určitě mít nebudeme. V USA je aktuálně 8500 filmů a seriálů, kdežto jazykově „kompatibilní“ v Británii jen 3200. Několik tisíc titulů už přitom mají i tuzemské služby. Netflix ale má silný zvuk a konkurenční boj může způsobit další růst jeho i soupeřů.

Byl pro vás článek přínosný?