Hlavní navigace

NetSetMan: Mnoho sítí, žádný problém

7. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

NetSetMan, neboli Network Settings Manager je freewarový prográmek (k nekomerčnímu použití), který slouží k jednoduchému přepínání mezi drátovými a bezdrátovými sítěmi pro připojení k internetu. Nejnovější verzi aplikace najdete ke stažení zde. A jak na jeho jednoduché nastavení?

Jméno profilu

Vašim prvním krokem by mělo být pojmenování vytvářeného profilu. Doporučuji zvolit pojmenování místa, kde se s příslušným nastavením adaptéru připojujete. V dané záložce najeďte do sekce Profil a zde klepněte na možnost Přejmenovat.

Typ sítě

Hned nahoře pod záložkami najdete důležitou volbu. Je třeba vybrat, zda se daný profil týká bezdrátové či běžné sítě. Jelikož u bezdrátových sítí se zpravidla neobjevují tak obsáhlá nastavení budete pravděpodobně volit Připojení k místní síti.  

IP adresa

Prvním důležitým údajem u nastavení sítě je IP adresa. Zatrhněte tedy IP a vyplňte příslušné řádky. Pokud chcete u některých řádků zadat více možností, klepněte na tlačíko +.

Opsání údajů

Pokud se vám nechce pracně opisovat veškeré údaje z aktuálního nastavení síťového adaptéru, můžete využít výbornou funkci programu, která toto provede za vás. V hlavním okně programu v sekci Profil vyberte možnost Získat všechna aktuální nastavení. Program vám za pár sekund vyplní všechna známá pole.

DNS a WINS

Podobně jako při vyplňování IP adresy vyplňte i tyto údaje. A to buď ručně, nebo s využitím výše popsané funkce.

Doplňkové informace

Poslední údaje, které můžete k jednotlivým profilům zadat, se nacházejí v sekci Doplňkový. Zadat můžete například Jméno počítače, síťové Tiskárny, další síťová zařízení atd.

Změna profilu

Ihned po spuštění programu se vám objevila v systémové liště nová ikonka. Po najetí na ni se dozvíte informace o vašem aktuálním profilu a připojení. Pokud na tuto ikonu klepnete, objeví se seznam všech vámi nastavených profilů. Klepnutím na vybraný profil se na něj přepnete a nastavení síťového adaptéru se okamžitě změní. 

Byl pro vás článek přínosný?