Hlavní navigace

Nexus 5 se už bude pouze doprodávat. Pospěšte, za pár měsíců dojdou zásoby

12. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google přestal v americkém Play Storu prodávat červenou a bílou edici Nexusu 5. Zbylá černá je navíc vyprodaná. Proto se američtí novináři dotázali Googlu, jestli ještě lidé mohou s dodávkami Nexůsů počítat.

Prý ano, v Play Storu a ostatních obchodech bude telefon dostupný ještě během prvního čtvrtletí 2015. Podle prvního vyjádření Googlu to ale vypadá, že nové kusy se už vyrábět nebudou, pouze se doprodají skladové zásoby.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Je tak nejvyšší čas nakupovat, dokud ještě jsou. I když je Nexus 5 už rok starý, pořád je to prakticky high-end. Až na akumulátor nemá výrazné slabiny. Jeho zbraní jsou naopak poměrně malé tělo, stále aktualizovaný Android, velmi plynulý chod a foťák s optickou stabilizací. V obchodech se prodává od 8000 Kč.

 

A co bude ve druhém čtvrtletí 2015? Šušká se o tom, že na jaře příštího roku by mohla vyjít další aktualizace Androidu, která by měla doladit Material Design a reagovat na výtky vývojářů, kteří si dnes stěžují na stále nedodělané API. Viz třeba Tomáš Hubálek.

Spolu s Lollipopem 5.1 by mohl Google uvést novou verzi Nexusu 5. V minulosti takto aktualizoval pouze Nexus 7. Potenciál Nexusů ale ještě není zdaleka vyčerpaný. Google u mobilů neukázal čtečku otisků ani 64b procesor. To jsou drobnosti, které by nová en pětka mohla mít. Ale to už vaříme z vody.

Zdroj: Tech Radar, The Verge

Byl pro vás článek přínosný?