Hlavní navigace

NFC platby v mobilu jdou do Česka. ČSOB má aplikaci, která nepotřebuje zvláštní SIM kartu

23. 6. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přestože Česko patří ke světovým velmocem, co se popularity bezkontaktních plateb týče, možnost na terminálech platit mobilem byl vždy problém. NFC platby v mobilu už sice podporovala GE Money Bank nebo Fio, ale byla k tomu zapotřebí ještě speciální SIM karta od O2. T-Mobile podobně testoval NFC ve spolupráci s ČSOB. A právě tato banka dnes představila řešení, které operátora z řetězce vynechává.

ČSOB NaNákupy
ČSOB NaNákupy

Kdo má účet u ČSOB nebo Ery (Poštovní spořitelny) plus telefon s Androidem 4.4+ a NFC, může si z Play Storu stáhnout novou aplikaci ČSOB NaNákupy. Po spárování s internetovým bankovnictvím slouží ke správě všech karet (Visa i MasterCard, kreditní i debetní), kontrole zůstatku a hlavně k placení nebo výběru peněz z bezkontaktních bankomatů.

" frameborder="0" height="360" width="640">

ČSOB NaNákupy funguje i bez připojení k internetu. Platby je třeba potvrdit PINem aplikace, čtečky otisků zatím bohužel nefungují. U obchodníka pak mobil přiložíte k terminálu stejně jako kartu. Že platba proběhla v pořádku, vám potvrdí sama aplikace.

Podle Hospodářských novin chce obdobnou službu ještě letos nabídnout i Česká spořitelna a Komerční banka. Pro blaho všech by ale bylo vhodné, aby k nám co nejdříve zamířily zmíněné Android a Apple Pay bez návaznosti na konkrétní banku.

 

via ČSOB via Ihned

Byl pro vás článek přínosný?