Hlavní navigace

Nike Fit: vyfotíte nohu a aplikace vybere nejpřesnější velikost bot

15. 8. 2019

Sdílet

Nike si s technologiemi rozumí. Vyrábí fitness náramky, samozavazující se tenisky, vyjíjí též aplikace rodiny Nike Club sloužící pro měření a analýzu sportovních výkonů. Do konce roku vydá ještě novou aplikaci nazvanou Nike Fit. Ta bude sloužit k výběru vhodné velikosti bot.

Americká společnost využije foťák v mobilu a pokročilé algoritmy k tomu, aby přesně změřily velikost a tvar obou chodidel, na základě čehož pak nabídnou ideální obuv. Nike navíc počítá s tím, že by se neměla vždy kupovat stejná velikost. Běžecké boty mají být těsnější, ty vycházkové zase volnější. Aplikace proto může pokaždé nabídnout jiné číslo.

Firma zmiňuje, že velikost nohy se odvíjí od 13 měřených bodů a že kromě aplikace bude možné chodidlo změřit i na speciální digitální podložce v jejích prodejnách. Velikost se pak uloží do uživatelského účtu pro případné další nákupy. Jestli boty budou opravdu sedět, to je otázka. Aplikace i podložka měří jen půdorys chodidla, ale už ne výšku nártu, takže boty netlačí na prstech, ale stejně nemusí být pohodlné.

Skrz aplikaci Nike pro Android (Play Store) a iOS (App Store) pak bude možné obuv rovnou objednat. Nákupní software je v Česku oficiálně dostupný ode dneška. Nabízí dopravu zdarma i exkluzivní produkty, které se nedají koupit nikde jinde.

V Nike usilujeme o budování pevných vztahů se svými členy a zároveň mísíme zkušenosti fyzického i digitálního nákupního prostředí. Aplikace Nike přináší nový způsob nakupování a pomáhá fanouškům sblížit se se značkou více než kdy předtím. Díky této aplikaci jsou veškeré naše zkušenosti poskytovány milionům spotřebitelů už v dalších třinácti zemích Evropy,“ říká Joris van Rooy, ředitel Nike Direct pro Evropu, Blízký východ a Afriku.

Zdroj: Nike

Byl pro vás článek přínosný?