Hlavní navigace

Nikon připravuje kompaktní fotoaparát s Androidem v žilách

21. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak je již známo, Android není operačním systémem výhradně pro telefony a tablety. To dokazuje nyní i Nikon se svým novým modelem fotoaparátu.

Coolpix S800c (předpokládaný název) sice ještě není oficiálně představen, nemělo by to ale trvat více než pár dní. V základu bude mít fotoaparát klasický 4.5-54 mm objektiv, 3,5" OLED displej a nainstalovaný Android 2.3 Gingerbread. Serveru Nikon Rumors se nyní podařilo sehnat i jeho produkční fotky.

Nikon Coolpix

Na trh půjdou tři různé konfigurace, jejichž bližší podrobnosti zatím neznáme. Na těle všech modelů nalezneme klasické ovládací prvky běžného fotoaparátu – spoušť, tlačítko pro přiblížení a oddálení či pro přístup ke galerii obrázků. Na zadní straně pak nalezneme tři speciální tlačítka, známá ze všech zařízení s Androidem (zpět, domů a vyvolání nabídky).

Nikon Coolpix Nikon Coolpix

Zatím není známo, zda se bude fotoaparát umět připojit k mobilní síti (a stal by se tak hybridem smartphonu a opravdového fotoaparátu). Velmi pravděpodobná je ale disponibilita Wi-Fi, pořízené fotografie tak budete moci nahrát na sociální sítě jednoduše hned po příchodu domů (či u nejbližšího Wi-Fi hotspotu).

Zdroj: Nikon Rumors (via Slashgear)

Byl pro vás článek přínosný?