Hlavní navigace

Nintendo 3DS přijde na trh příští rok v březnu

29. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nintendo tento týden pořádalo konferenci, na které prozradilo další podrobnosti, ale hlavně dostupnost a cenu. Práce na systému se opravdu protáhne a vánoční trh nestihne. Jako první bude k dostání v domovském Japonsku za cenu 25 000 yenů (okolo 5500 Kč). Na Evropu a Ameriku se dostane až o měsíc později, ceny budou ale zřejmě vyšší. Z počátku přijde na trh modrá a černá varianta.

Lepší než kdy dřív, zdroj: Nintendo

Pokud znáte nové konzole Nintenda, zřejmě jste se setkali s virtuálními avatary Mii, které vás zastupují v podporovaných hrách. S těmi se setkáme i na 3DSku, dokonce bude obsahovat nástroj, který integrovaným fotoaparátem převede vás obličej do videoherní podoby.

Jak už jsme zmínili v preview z letošního E3, 3DS bude obsahovat funkci „tag mode“, která v úsporném režimu bude přes Wi-Fi sdílet s ostatními 3DS v okolí funkce a různé herní bonusy, budou se zřejmě porovnávat statistiky s kamarády apod. Na Wi-Fi bude konzole hodně spoléhat, v zahraničí budou dokonce partnerské hotspoty, ve kterých bude možné stahovat bonusový obsah nebo aktualizace. Konkrétně se mluvilo o sítích u McDonald's.

Zdroj: IGN (via Engadget)

Byl pro vás článek přínosný?