Hlavní navigace

Nintendo prý uvede novou konzoli už za rok, výroba má začít ještě letos

4. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když v předchozí generaci konzolí oznámilo Nintendo stoj Wii s o třídu horšími parametry, než měly soupeřící Xboxy 360 a Playstation 3, byl očekáván naprostý propadák. Wii bylo ale nakonec nejprodávanější konzolí této generace. Podruhé s Wii U ale Nintendu takovýto kousek nevyšel a tak musí firma urychlit přípravy nové konzole, která už snad hardwarem pozadu nebude. Z dálného východu nyní přicházejí zprávy, že její pilotní výroba by mohla začít ještě letos a společnost Foxconn si už na ni brousí pásy.

Podle serveru DigiTimes, který vynáší různé klepy z prostředí tchajwanských výrobců a distributorů hardwaru, je Nintendo v současnosti v čilém kontaktu s různými dodavateli. Po svých hlavních partnerech údajně chce, aby pilotní výroba konzolí momentálně označených kódovým jménem Nintendo NX začala do konce října letošního roku. To ještě ale nebude výroba zcela finálních konzolí, nýbrž spíše jakási předprodukční ověřovací série, určená k vývoji.

Uvedení Nintenda NX se ale má údajně uskutečnit už v příštím roce. Podle DigiTimes dokonce snad již v červenci 2016, což ovšem zní jako hodně napjatý termín (do uvedení by zbýval už jen rok). Jako datum rozjezdu výroby finálních kusů přes oficiálním uvedením konzole zdroje webu DigiTimes uvádějí květen nebo červen 2016. To by ovšem ponechávalo jen velmi málo času k vytvoření zásob a pro vyřešení případných problémů, než nastane premiéra konzole. Objednávky u dodavatelů mají být definitivně hotové už únoru až březnu.


Nintendo Wii U (Zdroj: AnandTech)

Pokud jsou tyto údaje pravdivé, pak to vypadá, že se Nintendo se snaží zkrátit čas do uvedení svého „next-gen reparátu“ seč to jen lze. Existuje tím pádem určité riziko, že vypuštění bude poněkud uspěchané; v dnešní době lze ale hodně věcí řešit aktualizacemi firmwaru po uvedení.

 

Podle DigiTimes dostane zakázku na výrobu konzole Foxconn – nebo je přinejmenším favoritem na většinu objemu výroby. Velký zájem o tento byznys má údajně také Pegatron, takže je možné, že část produkce obstará i tato společnost. Podílet se různými komponentami má celá řada dalších podniků (DigiTimes uvádí, že podle jeho zdrojů by mohly být použity součástky od firem „Foxconn Technology, Macronix, PixArt Imaging, Coxon Precise Industrial, Nishoku Technology, Delta Electronics, Lingsen Precision Industries a Jentech“ – pokud jste čekali AMD, zatím o něm řeč není).

Nintendo má údajně s novou konzolí velké ambice a chce se zahojit po neúspěchu s Wii U. V prvním roce chce mít podle DigiTimes prodáno až 20 milionů kusů. To by bylo značně více, než kolik se podařilo udat konzolí Playstation 4 (pokud dobře pátrám, bylo to u ní okolo 13,5 milionu kusů), ovšem Nintendo bude muset dohánět náskok soupeřů. Zda mu to vyjde, toť samozřejmě jiná otázka.

Zdroje: KitGuru, DigiTimes

Byl pro vás článek přínosný?