Hlavní navigace

Nintendo udělá ze Switche piano nebo rybářský prut. Labo bude bavit hlavně děti

18. 1. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Japonský videoherní gigant včera představil nový program Labo. Jde o způsob, jak z konzole Nintendo Switch vymáčknout ještě víc. Pamatujete na Google Cardboard, který pomocí kartonové krabice přinesl na mobily levnou virtuální realitu? Japonci oprášili nápad s kartonem a chystají papírové příslušenství pro herní konzoli. Jen to nebude tak levné, protože… Nintendo. Labo bude dodáváno formou stavebnice. Dostanete nařezaný karton, šňůrky, gumičky atd., z nich pak složíte různé hračky, do kterých vložíte konzoli (tabletovou část) nebo ovladače Joycon. V sadě také bude cartridge s hrou a návodem, jak Labo sestavit.

Sady zatím budou dvě, prodávat se začnou 20. dubna. Variety Kit bude za 70 dolarů. Obsahuje dvě papírová autíčka poháněná vibracemi Joyconů (ovládají se tabletem). Dále rybářský prut, u něhož záběr ryby opět poznáte podle vibrací. V ceně je také papírový domek, řídítka pro motohru a piano s 13 klávesami. Switch stisk různých kláves pozná díky infrakameře v pravém Joyconu. Robot Kit za 80 dolarů nabídne papírový batoh a táhla, kterými děti budou moci ovládat virtuálního robota.

Na videu vypadá Labo hezky, otázkou ale bude, jak dlouho papírové příslušenství vydrží. Na druhou stranu, vzhledem k materiálu bude možné poškozené díly snadno vyměnit, stačí krabice, pravítko, tužka a nůžky.

Byl pro vás článek přínosný?