Hlavní navigace

Nintendo má nový Switch, vydrží o polovinu déle

18. 7. 2019

Sdílet

Týden po představení odlehčeného Switche Lite Nintendo v tichosti aktualizovalo i původní model. Od poloviny srpna začne prodávat novou revizi, která se oproti té první z roku 2017 nijak viditelně neliší, ale slibuje delší výdrž. A to dost výrazně.

Původní Switch dle webu Nintenda nese modelové označení HAC-001 a sériová čísla budou začínat řetězcem XAW. Tyto modely slibují na jedno nabití 2,5 až 6,5 hodiny, při hraní náročného titulu The Legend of Zelda: Breath of the Wild to bude typicky okolo tří hodin. Nový Switch označený jako HAC-001(-01) poznáte dle sériového čísla začínajícího na XKW. Ten pak nabídne výdrž 4,5 až 9 hodin, u Zeldy okolo 5,5 hodiny.

Protože se nijak nezměnily rozměry ani hmotnost konzole, Nintendo si pravděpodobně nechalo u Nvidie připravit vylepšený čipset Tegra X1. Už u modelu Lite totiž japonská společnost mluvila o efektivnějším čipu. Nvidia tak nejspíš provedla die shrink z původní 20nm výroby na efektivnější proces. Zřejmě 12- či 16nm, továrny TSMC se postupně uvolňují, když velké čipy se teď připravují 7nm litografií. Při zachování stejného výkonu i schopností se tak snížila spotřeba. Cena konzole zůstane stejná.

Příchod dvou nových Switchů se tak potvrdil, nicméně nadále se spekuluje o tom, že Nintendo připravuje ještě výkonnější model s lepším displejem.

via Gamespot

Byl pro vás článek přínosný?