Hlavní navigace

Nokia 808 PureView se dočkala aktualizace na Belle FP2. Co nově nabízí?

4. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Finský výrobce zatím nezapomíná na svůj bývalý primární operační systém Symbian a pro nejlepší fotomobil současnosti uvolnila druhý „feature pack“ pro Symbian Belle. Update se zaměřil především na vylepšení galerie.

Mezi zásadní vylepšení patří:

  • Základní vzhled galerie nyní funguje i v režimu na šířku
  • Přes widget galerie na domovské obrazovce nyní můžete přecházet mezi obrázky, zoomovat, sdílet, editovat a posílat fotografie
  • V galerii lze při prohlížení obrázků zjistit více detailů: například hodnotu ISO, vyvážení bílé, velikost souboru a pokud jste připojeni na internet, můžete přes Nokia Mapy zjistit i, kde byla fotografie pořízena
  • V galerii lze vybrat a vymazat více fotografií najednou
  • Přidáno bylo tlačítko reset, které v „Creative“ modu nastaví všechny hodnoty zpět na původní hodnotu

Galery View

Tyto vylepšení jsou k dispozici bohužel jen pro Nokii 808 PureView. Pro další modely se Symbianem Belle (701, 700 a 603) však také vychází aktualizace. Ta zahrnuje „pouze“ internetový prohlížeč ve verzi 8.3 podporující HTML5, novou klávesnici a Nokia Car Mode (i tyto vylepšení zahrnuje opravný balíček pro 808 PureView).

PureView

Aktualizace by měly být k dispozici pro všechny počínaje 2. říjnem. Dostupnost se liší trh od trhu, u nás bychom ale neměli čekat více než pár dní. Je možné, že třeba právě pro vás je aktualizace již dostupná.

Zdroj: Nokia Conversations

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku