Hlavní navigace

Nokia Lumia 920 dostane bezdrátové nabíjení, 32GB paměť a 8Mpx foťák

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zdroje blízké magazínu The Verge potvrdily základní specifikace špičkové Nokie se systémem Windows Phone 8. Lumia 920 s kódovým označení Phi, která se oficiálně představí až ve středu, dostane 4,5" displej s vysokým rozlišením (1280 × 720?), dvoujádrový procesor s frekvencí 1,5 GHz, 1 GB RAM a 32 GB paměti, přesně jak jsme odhadovali minulý týden.

Nokia Lumia 820 a 920 (leak)
Nokia Lumia 920, zdroj: @evleaks

Jen úložiště je dvojnásobné a nemáme potvrzen typ displeje. A vzhledem k velkému úložišti máme pochybnosti, jestli bude telefon obsahovat i slot pro microSD karty. Jen by se tím zkomplikovala výroba. Tajné zdroje také potvrzují, že devět set dvacítka dostane 8Mpx fotoaparát označený jako PureView a přední 1,3Mpx senzor. Už dříve jsme vyjádřili pochybnost, zdali se nová technologie do Lumie vůbec dostane. Nižší rozlišení, malá tloušťka telefonu a zřejmě chybějící xenonový blesk v nás vyvolávají pochybnosti.

 

Bude z PureView jen další nicneříkající samolepka? To už nestačí lepší fotomobily doplnit o optiku Carl Zeiss, ale je k tomu třeba další marketingové šidítko? Na kritiku obchodních praktik Nokie je ještě brzy, počkejme si do oficiálního představení. Ale už teď můžeme říci, že to nebude stejné PureView jako u symbianovské Nokie 808.

Lumia Charging Pad

Lumia Charging Pad, foto: @evleaks

Abychom nezapomněli, Lumia 920 dostane ještě jeden velký tahák – bezdrátové nabíjení. MicroUSB jistě chybět nebude, ale přítomnost standardizovaného systému Qi Wireless potěší. Už žádné hledání kabelů a napichování do dokovacích stanic, telefon prostě položíte na speciální podložku a je to. Na Twitteru se už objevila i fotografie podložky, na které lze vidět, že bezdrátové nabíjení bude podporovat i Lumia 820.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Nová Nokia by mohla být dostupná na konci října nebo začátku listopadu. Snad už konečně půjde o globální start, nikoliv půlroční celosvětové turné jako u předchozích telefonů s Windows Phone 7.5.

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?