Hlavní navigace

Nokia Meltemi, nová platforma má nahradit S40

3. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po neúspěších Symbianu a zabití systému MeeGo dříve, než jej pustili k jakémukoliv slovu, si chce Nokia opět zahrávat. Prý plánuje obměnit současnou low-endovou platformu S40 linuxovou novinkou.

Několik anonymních zdrojů potvrdilo serveru The Wall Street Journal vnitřní tajné změny v Nokii. Výkonná viceprezidentka pro mobilní telefony, Mary McDowellová, byla jmenována do čela nového projektu s krycím názvem „Meltemi“. A nejedná se o nic jiného, než o tvorbu nové platformy založené na Linuxu. Ta by do budoucna měla sekundovat Windows Phone místo současného „krále“ low-endu – platformě S40.

Nedlouho po uveřejnění této informace na internet se k tématu vyjádřila i mluvčí Nokie, Kendra Petrone. Ta informaci nepřímo potvrdila, zároveň ale opět zdůraznila, že prim rozhodně hrají Windows Phone. Uvidíme, jak to nakonec tedy bude, osobně si ale myslím, že to moc šťastný krok není. Úspěch platformy S40 u spotřebitelů tkví v jednoduchosti a především v neměnnosti. Většina uživatelů je na S40 zvyklá a o přeučení na nový systém nechce ani slyšet. A pokud do tohoto finský „gigant“ zasáhne, s moc velkým obdivem se myslím nesetká.

Zdroj: BGR

Byl pro vás článek přínosný?