Hlavní navigace

Nokia představila tři dotykové telefony řady Asha pod tři tisíce

8. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nově představené telefony Nokia neznamenají jen smartphony s Windows Phone 7. Velkou část zisku finského giganta totiž stále tvoří hloupé telefony, které jsou ve srovnání s high-endovými smartphony řádově levnější. Ve čtvrtek oznámila Nokia tři nové přírůstky do řady Asha Touch. Již z názvu se tedy dá odvodit styl ovládání.

  

Všechny tři telefony budou vybaveny třípalcovým displejem s rozlišením 400 × 240 pixel. V případě modelu Asha 311 se bude jednat o kapacitní displej chráněný sklem Gorilla Glass, další dva telefony nabídnou pouze rezistivní ovládání (což ale často oceňují naše drahé polovičky ovládající dotykové telefony nehty). Kromě nejlevnější Ashy 305 disponují nové telefony Wi-Fi 802.11 b/g a jsou poháněné proprietárním systémem Asha založený na S40.

Nokia samozřejmě spoléhá na prodeje v méně vyspělých zemích a také na uživatele, kteří si nemohou dovolit utrácet tisíce za drahé smartphony, ale chtějí dotykové telefony, jež nevypadají úplně špatně. Do výbavy přibaluje přeinstalované klienty pro Facebook a Twitter a dává k dispozici ke stažení 40 her z dílen EA. Nesmí chybět ani Nokia Mapy. Na český trh se v průběhu července dostanou dva levnější modely Asha 305 a Asha 306, které se budou prodávat za cenu 63 EUR, resp. 68 EUR a v srpnu je doplní Asha 311 s cenovkou 92 EUR (uvedené ceny jsou bez daně).

Byl pro vás článek přínosný?