Hlavní navigace

Nokia X2 vznikne a bude mít dvě tlačítka nebo 1 GB operační paměti

22. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nová řada Nokií X bude mít tlačítko pro návrat na domovskou obrazovku. Počkat, Microsoft dovolí, aby se na trh dostaly další telefony s Androidem a značkou Nokia? V době, kdy se již akvizice mobilní divize finského výrobce chýlila pomalu ke konci, Nokia ještě bez nadvlády redmondského giganta uvedla na trh svoje první telefony s Androidem.

Tip: Microsoft smí značku Nokia využívat také pro smartphony Lumia

Celkem tři různě velké a drahé modely budou mít zřejmě nástupce. Jakkoli to zní neuvěřitelně, poslední úniky naznačují, že Microsoft vývoj druhé generace neukončil, právě naopak. Nokia X2 by měla navýšit kapacitu operační paměti na 1 GB a pohánět by ji měl některý SoC ze série Snapdragon 200. K tomu výrobce přidá 4GB úložiště. To není mnoho, takže budeme spoléhat na paměťové karty.

 

Pod obrazovkou na Nokii X najdete jediné tlačítko. Aby uživatelé nebyli tak zmatení, má ho ve druhé generaci smartphonů doplnit tlačítko pro přechod na domovskou obrazovku. Nokia X2 podle jednoho obrázku podlehla benchmarku AnTuTu, kde získala 11827 bodů. Jak snímek naznačuje, druhé řady zařízení X se dočkáme v roce 2015.

Nokia X2 v testu
Nokia X2 v testu

via Neowin| Microsoft News

Byl pro vás článek přínosný?