Hlavní navigace

Normandy aka Nokia X bude mít 4" displej a dvoujádrový 1GHz procesor

28. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Stále více se zdá, že Nokia svůj low endový smartphone s Androidem opravdu představí. Mnoho úniků, za které je povětšinou zodpovědný twitterovský účet @evleaks, nám již představilo podobu zařízení nebo vzhled uživatelského prostředí. To se záměrně podobá Windows Phone. Skutečně nečekáme, že by se zařízení objevilo na vyspělých trzích, očividně cílí na země jako Indie. Podpora dvou karet SIM to jen potvrzuje.

Tip: Normandy s Androidem by u Nokie mohl nahradit modelovou řadu Asha

Další tweet prozrazuje dosud neznámé parametry. Telefon s kódovým označením Normandy by se ve finále mohl jmenovat Nokia X. Pohánět by ho měl dvoujádrový 1GHz procesor Snapdragon. 4" obrazovka není vůbec malá na (zřejmě) tak levný telefon. Rozlišení WVGA bude odpovídat nižší ceně. Operační paměť se zastaví na tradiční hodnotě 512 MB. Více očekávat nelze, méně paměti se naproti tomu už prakticky nepoužívá. Interní paměť na data bude mít kapacitu pouze 4 GB, případný nedostatek si vynahradíte paměťovou kartou.

 

5Mpx fotoaparát bude přinejlepším průměrný, ani 1500MAh akumulátor nenadchne. Očekávat máme vlastní obchod s aplikacemi. Což je logické, protože u forků Androidu Google nedovoluje používat oficiální katalog Play. Zařízení bude zářit barvami. Variant bude na trhu dokonce šest. V tuto chvíli zbývá odpovědět na otázku, jak vysoko či nízko bude nasazena cena. Nokia uspořádá tiskovou konferenci na MWC 2014. Předvede smartphone tam?

Zdroj: @evleaks via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?