Hlavní navigace

Normandy znovu ožívá. Tentokrát fotka odhaluje nedlaždicové prostředí

3. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Že telefon od Nokie, který je vybavený operačním systémem Android, nikdy nepatří světlo světa? Ačkoli to stále nelze považovat za pravděpodobné, připomínat se nepřestává. Staly se dvě důležité události, nechávající určitou naději pro skalní příznivce Nokie a zeleného robota. Známý účet @evleaks zatvítoval, že hlášení o smrti finského smartphonu s Androidem byly ze strany médií přehnané.

Tip: Takhle vypadá Normandy. Telefon od Nokie, který je postavený na Androidu

Jaká je proto šance, že se zařízení z výrobních pásů propracuje až do obchodů? Jistě si vzpomenete, že nevydaný telefon se nazývá Normandy. Nedávno jsme zahlédli snímek. Přístroj připomíná Lumie, případně levné telefony Asha. Teď čínský server WPDang uvolnil fotografii, kde Normandy dokonce běží. Autor bohužel většinu obrazovky rozmazal, takže vidíme dvě ikony. Jak jsme se dozvěděli minule, smartphone by měl pohánět Android, ale výrazně upravený.

 

Podobně to mají tablety od Amazonu. Stále si ale nedokáži představit, za jakých okolností by to telefon zvládl až na trh. Microsoft bude chtít prodávat svůj Windows Phone, a to i v případě levných zařízení. Normandy přitom má být velice levný model, který podporuje dvě karty SIM. Ani o takové přístroje s Windows Phone ale nebude úplně nouze.

Nokia Normandy
Nokia Normandy | Foto: WPDang

Zdroj: WPDang via WinSource

Byl pro vás článek přínosný?