Hlavní navigace

Notebooky Acer V5 a V7 definují nový standard počítačů

Zdroj: Redakce
Komerční sdělení
10. 5. 2013

Sdílet

Na tiskové konferenci, která se dnes konala v New Yorku, představil Acer aktualizovanou a zeštíhlenou řadu notebooků Aspire V5 a zcela nové výkonné ultrabooky Aspire V7. Nová série V reprezentuje nejrozsáhlejší a nejvšestrannější řadu běžných notebooků od společnosti Acer. Jednotlivé modely jsou k dispozici v různých barvách, s různými úhlopříčkami obrazovky s různým rozlišením, s dotykovým ovládáním nebo bez a s různým procesorovým i grafickým výkonem.

„Nové notebooky Acer Aspire řady V5 a V7 nabídnou širokou variabilitu ve výkonu i funkcích, ze kterých si bude možné vybrat,“ řekl Luca Rossi, viceprezident zákaznické divize Acer Europe. „Kromě toho, že u řady Aspire V přibyla možnost volby Full HD panelu, výkonnější grafické karty a SSD, jsou jednotlivé modely až o 9 procent tenčí v porovnání s předchozí generací.“

Jedna úhlopříčka nemusí vyhovovat všem

Uživatelé si mohou vybrat podle svého životního stylu i výkonnostních potřeb mezi velkými 15,6" (39,6 cm) displeji, přenosnějšími 14" (35,6 cm) úhlopříčkami nebo snadno přenosnými 11,6" (29,5 cm) modely. U všech konfigurací je možnost volby klasické nebo dotykové obrazovky. Pro rychlejší a pohodlnější psaní se mohou všechny modely V5 pochlubit plnohodnotnou podsvícenou klávesnicí. Ta má navíc o 8 procent větší plochou jednotlivých kláves, než tomu bylo u předchozí generace Aspire V5.

Nové notebooky Aspire V5 nabídnou u displejů s úhlopříčkou 15,6" (39,6 cm) a 14" (35,6 cm) možnost volby mezi HD (1 366 × 768 px) nebo Full HD rozlišením (1 920 × 1 080 px) s technologií IPS. Ta poskytne úžasně živé barvy a mnohem širší pozorovací úhly. Tyto modely jsou také osazeny čtyřmi reproduktory s podporou funkce Dolby Home Theatre, která zajistí křišťálově čistý prostorový zvuk s menším zkreslením. Stejně tak tato funkce usnadňuje připojení notebooku k systému domácího kina a poskytuje podrobné nastavení zvuku na několik jednoduchých kliknutí.

Vybrané modely jsou osazeny dedikovanou grafickou kartou Nvidia GeForce GT 7xxM nebo AMD Radeon HD 8750 pro rychlé hraní i plynulé přehrávání HD videí. Notebooky Aspire V5 používají procesory Intel Core třetí generace, aby uspokojily široké spektrum potřeb uživatelů.

Dotykové ovládání, mobilita a cenová dostupnost

Nejmenší modely Aspire V5 s úhlopříčkou displeje 11,6" (29,5 cm) se mohou pochlubit dotykovým displejem s HD rozlišením (1 366 × 768 px). Jsou tak ideální pro uživatele toužící po tenkém a lehkém notebooku, který si budou moci brát všude s sebou. Díky hmotnosti 1,38 kg a tloušťce méně než 20 mm zaujmou 11,6" modely především časté cestovatele, děti, ale i studenty. Jsou dostupné s novou generací dvoujádrových nebo čtyřjádrových procesororů AMD nebo s nejnovějšími procesory Intel. Mohou také nabídnout plnohodnotnou klávesnici, která bude v některých zemích k dispozici i s podsvícením.

Když je výkon rozhodující – řada ultrabooků Aspire V7

Nové ultrabooky Aspire V7 nabídnou stejně stylový a tenký design, jaký má řada V5. Jejich spodní část je však opatřena povrchovou úpravou, která je hedvábná na dotek. Navíc jsou modely V7 nabízeny s různými procesory Intel nejnovější generace, s SSD, s funkcí Acer Theft Shield, s novým rozšiřujícím portem Converter Port a s technologií Intel Wireless Display (WiDi). Ta umožňuje snadné bezdrátové propojení notebooku s HDTV pro sledování filmů, prohlížení fotografií, přehrávání videí nebo hraní her.Acer Converter Port usnadní připojování konektorů

Všechny modely Acer Aspire V5 jsou vybaveny portem Acer Converter Port pro maximálně pohodlné připojení externího monitoru, pevného disku, routeru a dalších periferií. Kabel obsahuje konektory VGA, USB a RJ-45.

Cena a dostupnost

Nové notebooky řada Aspire V se začnou prodávat v druhé polovině června. Cena modelů řady Aspire V5 začíná na 9 990Kč včetně DPH,  u Aspire V7 pak na 14 990Kč včetně DPH.